• Home
  • Новини
  • Представители на протестиращите земеделци ще се срещнат в Министерския съвет с премиера и с министрите на земеделието и на финансите, предаде БТА
19.09.2023

Представители на протестиращите земеделци ще се срещнат в Министерския съвет с премиера и с министрите на земеделието и на финансите, предаде БТА

By praadmin 0 82 Views

Премиерът акад. Николай Денков, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и министърът на финансите Асен Василев ще се срещнат с контактна група от Инициативен комитет за общонационален земеделски протест, предаде БТА, цитирайки съобщение на пресцентъра на Министеркия съвет.

От Българската телеграфна агенция (БТА) припомнят, че по-рано днес министърът на земеделието Кирил Вътев разговаря с протестиращите за проблемите в бранша и възможните решения.

След срещата с министър Вътев земеделците, без техниката, тръгнаха към София, за среща с премиера акад. Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев, съобщава агенцията. Протестиращите са поискали в разговорите да се включат и лидерите на управляващата коалиция. На протеста беше обявено, че земеделците ще бъдат пред сградата на правителството, където ще чакат резултатите от разговорите, посочва БТА.

(ПЗ)