• Home
  • Новини
  • Заместник-министър Таня Георгиева ще посети биологично стопанство за отглеждане на овощни култури в Ботевградско
29.09.2023

Заместник-министър Таня Георгиева ще посети биологично стопанство за отглеждане на овощни култури в Ботевградско

By praadmin 0 107 Views

На 30 септември 2023 г., събота, от 10:30 часа заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева ще посети биологичното стопанство на Цветан Цеков в с. Радотина, община Ботевград. Посещението е част от Дните на отворените врати в 6 биологични ферми и преработвателни предприятия, които ще се проведат на територията на страната по отбелязване на кампанията – Седмица на биохраните. На място ще се представи начинът на производство и високите биологични стандарти, които се спазват при отглеждане на биологичните културите, съобщи пресцентърът на земеделското министерство. В стопанството си Цветан Цеков оглежда общо 630 дка овощни дръвчета – ябълки и круши. Фермата е сертифицирана за биологично производство от 2005 г., се казва още в съобщението.

МЗХ започва поредица от инициативи на територията на страната с цел да се популяризира биологичното земеделие сред широката общественост, да се повиши потребителското доверие към биологичните продукти, както и да се разшири обхвата на цялата хранителна верига, посочват от ведомството.

В събота, 30 септември 2023 г., ще бъдат организирани Дни на отворените врати в 6 биологични ферми и преработвателни предприятия на територията на страната. Там на място ще се демонстрира начина на производство и високите биологични стандарти при отглеждане на културите и животните, и при преработката на храните.

(ПЗ)