• Home
  • Новини
  • 30-то юбилейно издание на МЕСОМАНИЯ отваря врати от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център, София
27.10.2023

30-то юбилейно издание на МЕСОМАНИЯ отваря врати от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център, София

By praadmin 0 174 Views

Предстои 30-то юбилейно издание на най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България – МЕСОМАНИЯ 2023. От 8-ми до 11-ти ноември Интер Експо Център в София ще се превърне в бляскава витрина на най-добрите компании и продукти на родната месна индустрия, а организаторите от Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) готвят впечатляващо кулинарно шоу за почитателите на вкусното българско месо. Съобщението е изпратено до медиите от пресофиса на АМБ.

Най-голямото изложение в сектора тази година ще премине под мотото “30 години със собствено лице“, уточняват от асоциацията и посочват, че това наистина е форум, които изгради успешна традиция през годините и се превърна във водеща платформа за родната месна индустрия – от традиционна до иновативна, от регионална до представителна за страната ни на международните пазари. В основата ѝ стои вкусът и качеството, представяйки най-добрите български продукти, произведени от прясно месо по устойчив начин.
В допълнение се подчертава, че и тази година МЕСОМАНИЯ няма да изневери на традицията – водещи компании от индустрията – националните производители, представителите на световните марки и международното участие ще се съревновават за вниманието и признанието на потребителите. Над 1600 кв. м изложбени площи в зали 1 и 2 очакват професионална публика от дистрибутори, търговци, представители на големите търговски вериги, до ресторантьори, шеф-готвачи, кулинари и всички малки и големи любители на колбаси, луканки и месни деликатеси, диетични и здравословни месни и алтернативни продукти.
Събитието се провежда с подкрепата на Министерство на земеделието и храните, и на Държавен фонд „Земеделие“, пише още в съобщението.

(ПЗ)