• Home
  • Новини
  • Фермерите, заявили „пасторализъм“, подават протоколи до 15 ноември в СЕУ
03.11.2023

Фермерите, заявили „пасторализъм“, подават протоколи до 15 ноември в СЕУ

By praadmin 0 126 Views

От 2-ри до 15 ноември чрез Система за електронни услуги (СЕУ) кандидатите по направление „Традиционни практики за сезонна паша на животните (пасторализъм)“ от мярка 10 „Агроекология и климат“, както и по интервенция „Традиционни практики за сезонна паша (пасторализъм)“, следва да подадат информация за издадените констативни протоколи от съответните национални паркове, на чиято територия са извършвали високопланинска паша през Кампания 2023. Съобщението е публикувана но сайта на ДФЗ.
Въвеждането на данни и предоставянето на доказателствени документи в СЕУ е задължително само за тези бенефициери, които са заявили подпомагане по някоя от изброените интервенции и/или направления за сезонна паша.
За улеснение на стопаните са изготвени подробни Указания със стъпките за попълване на данните в СЕУ, които са публикувани на  сайта на ДФЗ
Документите се считат за успешно подадени тогава, когато заявлението стигне до статус „Чакащо ръчно зареждане в ИСАК“.
Важно е фермерите да знаят, че след изтичане на нормативно регламентирания срок (15 ноември 2023г.) те няма да могат да въвеждате данни и да прикачват документи в СЕУ.

(ПЗ)

Снимка: pixabay