• Home
  • Новини
  • Силно и мащабно издание на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ през 2024

Силно и мащабно издание на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ през 2024

By on 10.11.2023 0 118 Views

Изложението ще се проведе в палатите на Международен панаир Пловдив от 20 до 24 февруари 2024 г.

Международен панаир Пловдив очаква най-силното издание на трите международни изложби – АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, догодина. Те се провеждат заедно за девети път и оформят мегафорум за агробизнес и храни без аналог на Балканите. Оптимистичните очаквания се базират на подадените до момента заявки за участие и наетите площи. По данни на търговския отдел на Панаира има ръст от 30 % и на двата показателя в сравнение с миналото издание. Това налага строителство на повече щандове и разширяване на експозициите в допълнителни палати. Предстоящото издание ще затвърди форума като най-голямото икономическо събитие за земеделие, лозарство, винарство и хранителна индустрия в Югоизточна Европа. Традиционно то привлича производители и търговци с възможностите за директен маркетинг сред многохилядна аудитория и бизнес договаряне с контрагенти и посетители от цял свят.
Деветото издание се реализира отново под егидата на Министерството на земеделието. Партньори в организацията на Международен панаир Пловдив са АГРОТЕХ, Селскостопанската академия, Съюзът на енолозите, Университетът за хранителни технологии, браншови организации и търговски камари.
АГРА 2024 обхваща всички сектори на земеделието: наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации и услуги в земеделието и животновъдството. Посетителите ще видят модерна земеделска техника, огромно разнообразие на семена, зеленчуков разсад и овощни дръвчета, градинарски и фермерски инвентар, торове и препарати за растителна защита, високи технологии в земеделието, поливни съоръжения и автоматизирани системи за всеки етап от производството на земеделска продукция на открито и в оранжерии, машини и съоръжения за животновъдство. Всичко за малкото лично стопанство, за средни и големи ферми, за агробизнеса и свързаните дейности ще бъде налично в Международен панаир Пловдив от 20 до 24 февруари 2024 г. Развитието на АГРА като изложение за иновации в областта на агробизнеса определя възходящия тренд на изложбата и нейните мащаби. Конкурсът за иновации е неизменна част от богатата съпътстваща програмата и по правило е обект на широк обществен, професионален и медиен интерес.
Международните изложби ВИНАРИЯ 2024 и ФУДТЕХ 2024 ще посрещнат изложителите и посетителите с атрактивна визия и нова локация. Градът на виното и деликатесите вече се изгражда в просторната Палата №8, а технологичната зона остава в Палата №11. 31-ото издание на изложбата за лозарство и винарство ще представи традиционни и утвърдени винарни, бутикови изби от различни региони и държави. Любители и професионалисти ще се насладят на презентации и дегустации на елегантни вина от цял свят, маркови алкохоли, екзотични напитки, екстравагантни и смели комбинации на аромати и вкусове. За първи път Международен панаир Пловдив осигурява на изложителите винопроизводители участие с един свои продукт в Международния конкурс „Златен ритон“. Той се организира по световни критерии и се провежда в партньорство със Съюза на енолозите в България и Университета по хранителни технологии. Наградите „Златен ритон“ от ВИНАРИЯ са най-престижните отличия във винопроизводството и гаранция за световно качество. Посетителите ще имат възможност да опитат от вината с престижния приз. Едновременно с това ще се включат и в най-очаквания и желан за всички издания конкурс – Изборът на потребителя. Той е запазената марка на ФУДТЕХ – най-динамично развиващата се изложба за суровини и храни от цял свят. 29-ото издание на форума ще впечатли с гурме деликатеси и тънки мезета с автентичен български вкус и произход. Отново ще бъдат представени меса и месни консерви от екологично чисти райони по разнообразни рецепти. Сирена, кашкавали и млечни продукти от семейни мандри и екостопанства са сред експонатите на изложбата. Сладка и мармалади, шоколадови и захарни изделия (в естествени и плодови вариации), тахани, растителни масла, лютеници, сосове и разядки. Богата гама от пикантни, екзотични или натурални продукти са част от каталога, който обещава експлозия от вкусове на ФУДТЕХ 2024.

Пресцентър на Международен панаир Пловдив