• Home
  • Новини
  • След много усилия и становища от страна на НАЗ: Ренти до 3000 лв. няма да се декларират, приеха депутатите на второ четене – промените в ЗДДФЛ чл. 73
08.12.2023

След много усилия и становища от страна на НАЗ: Ренти до 3000 лв. няма да се декларират, приеха депутатите на второ четене – промените в ЗДДФЛ чл. 73

By praadmin 0 142 Views

“След много усилия и становища от страна на НАЗ депутатите приеха на второ четене промените в ЗДДФЛ чл. 73, касаещи декларирането на рентите. Oтново се въвежда минимален праг, над който тези ренти да се декларират пред НАП от земеделските стопани. Tози праг става 3000 лв.”, обяви с пост във Facebook Илия Проданов, председател на УС на НАЗ, цитиран в сообщение на прес-офиса на браншовата организация до медиите.

Депутатите гласуваха на 07.12.23 г. на второ четене промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Предложението беше внесено от Ирена Димова от ГЕРБ-СДС, с което се дава възможност да не се декларират доходите от рента, получавани от собствениците на земеделски земи в размер до 3000 лв. Депутатите гласуваха предложението на Димова със 148 гласа “за”, един – “против” и четирима “въздържали се”, се пояснява в съобщението.

Това предложение на Национална асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) беше обсъдено на съвместна среща между премиера, министъра на земеделието и представители на НАЗ, проведена на 3 ноември, припомнят от НАЗ.

(ПЗ)