• Home
  • Новини
  • Работна група ежемесечно ще проследява какво е изпълнението на споразумението между правителството БАК, НАЗ и други браншови организации
13.02.2024

Работна група ежемесечно ще проследява какво е изпълнението на споразумението между правителството БАК, НАЗ и други браншови организации

By praadmin 0 60 Views

След повече от месец преговори, беше финализиран успешно документът с допълнителна подкрепа, която браншът ще получи за устойчиво развитие на българското земеделие, подписването на който се състоя вреча, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. „Бяха поставени определени изисквания от фермерите относно техните проблеми – по отношение на войната в Украйна, Зелената сделка и др. Всички тези въпроси, които са поставени, имат своето отражение в споразумението“, е категоричен премиерът акад. Николай Денков, който постави подписа си под документа, заедно с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ Георги Тахов.

Министър Вътев е казал, че ще бъде сформирана работна група, която ежемесечно ще проследява какво е изпълнението на споразумението и ще обсъжда всички важни въпроси от гледна точка на развитието на сектора, подготовката на законодателни промени и финансовото обезпечаване на мерките. В тази група ще участват представители и на други браншови организации от земеделието, които пожелаят да се включат, посочва в допълнение земеделският министър.

Пълен текст на подписаното споразумение от Министерски съвет, Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“   с  Българска аграрна камара и Национална асоциация на зърнопроизводителите.