• Home
  • Новини
  • DiVes Winery – Признание от най-престижните винени събития в България
01.03.2024

DiVes Winery – Признание от най-престижните винени събития в България

By praadmin 0 148 Views

4 отличени вина – 2 златни медала от Винария, 2 вина в DiVino TOP 50 и победител в категория най-добро десертно вино

Радваме се да споделим, че винарната DiVes Estate отново завоюва признание в българския винен свят! Нашите вина спечелиха не само медали, но и топ позиции в най-значимите винени събития в България.

Златни Медали от Винария в Пловдив

Две от нашите вина, Мерло Барик 2020 Специална Селекция и Совиньон Блан 2022 Aged in Oak Barrels, бяха удостоени със златни медали в престижния конкурс Винария в Пловдив. Този конкурс с дългогодишна традиция е изключително важно събитие за винопроизводителите и винолюбителите, и ние сме горди, че нашите вина бяха отличени от експертно жури и наградени лично от доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор на УХТ на 21 февруари тази година в Пловдив.

DiVino TOP 50 – 2 отличени Вина за 2023 + победител в категория

На следващо място, в класацията DiVino TOP 50 – 50те най-добри вина за 2023 година, нашите вина се наредиха на високи позиции. Сред тях са Каберне Совиньон & Мерло Барик 2019 Гранд Резерва, носител на сребърен медал от MUNDUS VINI 2023 и златен медал от Винария 2023, и Сладък Мускат, които бяха отличени като част от най-добрите вина в България по време на церемонията на 24 февруари в Топлоцентрала, град София. Наградата бе връчена от Красимира Кодукова, основател на “Wine tour maker” с над 10 годишен опит в сферата на винения туризъм. Сладкото десертно вино заслужено стана победител в категория за най-добро десертно вино за 2023 година, а през изминалата година получи и Златен медал от Винария 2023.

Успехите на винарната излизат извън границите на България още от създаването на избата и първите й реколти, а през 2023 ч. винарната беше отличена с общо 9 медала:

✔1 златен и 2 сребърни медала от MUNDUS VINI;

✔1 сребърен медал от Decanter World Wine Awards;

✔2 златни медала от Concours Mondial de Bruxelles;

✔1 сребърен медал Concours Mondial du Sauvignon;

✔2 златни медала от Винария.

Тези награди не само потвърждават ангажимента ни към качеството, но и ни мотивират да продължаваме да създаваме вина с изключителни характеристики, които удовлетворяват високите стандарти на нашите клиенти и вино любители. Всяко отличие вдъхновява екипа на DiVes Winery да продължи да влага много любов и старание в производството на вина.
Екипът на DiVes Winery се гордее не само със завоюваните над 95 международни медала и отличия от най-престижните винени конкурси в света, но и с многобройните отзиви на нашите посетители, които са най-добрата оценка за нашата услуга.
Винарната е отворена целогодишно за посещения, но летният сезон на Черно море е перфектното време да разкриете всичко, което предлага DiVes Winery, а именно три невероятни тура, които могат да превърнат почивката ви в истинско удоволствие:

1.Исторически тур
Винарната е разположена на исторически хълм Симеонова могила, свързан с една от най-епичните битки в нашата история: Битката при река Ахелой от 20 август 917 г.
Цар Симеон Велики е ръководил битката именно от мястото, на което се намира винарната, затова местността носи името „Симеонова могила“. Водени от опитен гид, посетителите се запознават с историята на битката и паметника „Окото на победителя“.

2.Арома дегустация на лавандула

Винарната предлага уникален шанс да се потопите в света на 5 сорта българска висококачествена лавандула и чрез специална техника да се насладите на чистите и нежни аромати, които всеки отделен сорт носи. Тази атракция несъмнено вълнува сетивата на нашите гости през месеците юни, юли и началото на август и обогатява познанията им за растението и неговия произход. Невероятните снимки на лавандуловите тераси на фона на морето допълват преживяването.

3.Винен тур – винена дегустация

От близо 10 години винарната развива своя Винен и исторически тур и се утвърди като предпочитана дестинация за винени посещение в региона на Несебър и Слънчев бряг. Този успех се дължи на изключителните вина медалисти, които се отличават с богат вкус и качество, и на гостоприемството на екипа на DiVes Winery, който представя основните практики в производство на вина. По време на тура посетители се учат как да оценяват виното в съчетание с подбрани храни, Food&Wine Pairing концепцията.
Видео материал за туровете:

Винарната с гордост обявява, че разполага със собствени лозя, където грижливо се отглеждат 5 различни винени сорта грозде: мускат, совиньон блан, памид, мерло и каберне совиньон. Винарната разполага с най-модерната бутилираща линия в анаеробна среда и технологии, които спомагат работата на опитния екип от технолози и техник-винари. Екипът проявява 100% ангажираност като се грижи за всеки детайл, за да създаде изключителни вина с много любов.

За периода май – септември всеки ден дегустации се предлагат на 4 езика: български, английски, немски и руски. През периода октомври – април винарната предлага дегустации и турове в рамките на работното време на екипа – от понеделник до петък до 16 ч на български и английски език. Дегустациите се извършват с предварителна резервация.
Очакваме Ви с нетърпение, готови да споделим нашия невероятен опит и вкуса на изисканите ни вина, които можете да откриете онлайн. Свържете с нас на посочените координати:

Василена Рангелова, тел. 0883338938, email: marketing@divesestate-bg.com

Уеб сайт: https://divesestate-bg.com/bg/

Facebook: https://www.facebook.com/DiVes.winery

Instagram: @Diveswinery