• Home
  • Новини
  • Димитър Главчев, министрите на финансите и на земеделието ще се срещнат, утре, с представители на земеделския сектор у нас
23.04.2024

Димитър Главчев, министрите на финансите и на земеделието ще се срещнат, утре, с представители на земеделския сектор у нас

By praadmin 0 63 Views

Служебният министър-председател на Република България Димитър Главчев, заместник министър-председателят Людмила Петкова и министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще се срещнат с представители на земеделските браншови организации у нас, съощава правителственият пресцентър. Разговорът ще се състои на 24 април 2024 г. (сряда), от 17:00 часа, в Гранитна зала на Министерския съвет. На срещата двете страни ще обсъдят въпроси свързани със сектора, като целта е правителството в диалог с браншовите организации, в спешен порядък да намери решение на най-неотложните проблеми, се казва още в съобщението.

От браншовите земеделски организации споделят, че земеделците са много крайно недоволни от това, че официално обявеният срок 22 април, т. г., за изплащане на първия транш за подпомагане по т. нар. „украйинска помощ“ не се състоя. В средата на миналата седмица, в изявление на служебния премиер, се появи коментар, че държавата няма необходимия финансов ресурс за изплащане на помощта, която беше скрепена със специално споразумение между кабинетът Денков и представители на протестиращи земеделци, през февруари т. г.

Браншовите организации ще вземат окончанелно решение за евнетуални протести, ако утре – 24 април, на предстоящата среща не се постигнат удовлетворяващи резултати, обявяват повечето от тях в социалните мрежи.

(ПЗ)

Снимка: сайт МС на Република България