Тимак Агро България – новости в технологиите на хранене на културите и обновено портфолио при биостимулаторите

By on 10.08.2023 0 300 Views

Тимак Агро България взе участие в мащабното селскостопанско изложение в Добрич – ДЕН НА ПОЛЕТО 2023, организирано от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

Компанията отново е близо до своите клиенти и партньори, споделяйки повече информация относно новостите в технологиите на хранене на културите и обновеното си портфолиото при биостимулаторите. Тенденцията тази година е внедряването на нови и ефективни продукти за листно приложение с по-силно и дълготрайно действие.
Като лидер на пазара на гранулирани органо-минерални продукти със защита, Тимак Агро презентира и продуктите за есенна кампания. Компанията не изневерява на себе си и отново е подготвила разнообразни продуктови бонуси и награди за земеделските производители. И тази есен, Тимак Агро залага на доказалия се продукт DUOFERTIL EUROCEREAL 34 (MPPA DUO) с изключително атрактивни условия, за които може да научите от агроном-търговските представители по места.
Иновацията TOP-PHOS също е заложена в портфолиото за есенна кампания с продукта EUROFERTIL TOP 49 (TOP-PHOS, PHYSIO+).
Друго, което откроява Тимак Агро България е богатото портфолио с биостимулатори, които предлага на българския пазар. Като една от първите компании, която започна да прилага такъв тип продукти на полето, Тимак Агро насочи вниманието на земеделските производители към важността от употребата на продуктите при третирането на семената, както и за доброто и дружно първоначално развитие и повишаване на толерантността към стресовите фактори. Това е особено важно при есенниците, тъй като доброто есенно развитие е ключово за постигането на добър и качествен добив.
На щанда на Тимак Агро, животновъдите от региона имаха възможност да се запознаят с новите продукти, които компанията внедри в портфолиото си в направление животновъдство – ефективен инокулант за силажиране Silaprilib Quatro+ и професионален продукт за дезинфекция ACTISAN 360.
На полето в Добрич компанията беше представена от екипа на Североизточна България с регионален мениджър Милен Зафиров.

Колегите допълнително споделиха със своите гости безценния си опит в приложението на биостимулатори в маломерни пръскания, придобити по време на демонстрациите, проведени това лято в цялата страна. Ето какво споделят те:
„С гордост може да заявим, че Тимак Агро България е първата компания, която ясно заяви това лято, че голяма част от всички продукти от портфолио биостимулатори на компанията могат да се прилагат с дронове и в малки работни разтвори, отличавайки се с много голяма ефективност и без никакъв негативен ефект върху културата“.
Това е част от иновативната политика на Тимак Агро – да работи непрекъснато в намирането на решения за устойчиво земеделие. Доказателство за това са всички изразходени средства и опити на полето, извършени през годините, които доказват ефективността на биостимулаторите и гранулираните органо-минерални продукти.
Не случайно и мотото на компанията през последните две години е: „Винаги с мисъл за природата и нашето бъдеще“, т. е. винаги да се търси удачна и рентабилна технология, която да дава добри резултати и да опазва околната среда за бъдещите поколения.
В тази насока беше и миналогодишния конкурс за детска рисунка, организиран от Тимак Агро под мотото „Земеделието през моите детски очи“. Част от творбите на децата бяха представени и в календара на компанията за 2023 г.
Тимак Агро България – Вашият доверен партньор в земеделието и животновъдството!
На снимките: Екипът на Тимак Агро – Североизточна България, консултира земеделски производители – клиенти на компанията.

Б.р. – Статията е публикувана в бр. 8/август 2023 г. на сп. „Практично земеделие“ Изднанието илезе от печат на 09.08.2023 г. и може да бъде намероно по вестникарските павилиони в цялата страна.