Карикс, приложен напролет, води до ускорено и равномерно залагане на разклонения по цялото стъбло на рапицата

By on 23.03.2020 0 194 Views

Предвид късното поникване на рапицата – есенното приложение на растежен регулатор, какъвто е продуктът Карикс, се оказва от съществено значение за по-доброто й развитие и вкореняване. Това се потвърди отново и от практиката в полетата на производителите на рапица през есента на 2019 г., които сега са в много добро състояние.

Карикс  е продукт с две активни вещества – типичен растежен регулатор и фунгицид. ПРИЛОЖЕН НАПРОЛЕТ, води до ускорено залагане на равномерни разклонения по цялото стъбло, което дава едновременен цъфтеж и намалява риска от полягане. Продуктът Карамба  също е фунгицид с растежно-регулаторен механизъм за рапица. Кой от двата да се избере?

Препоръки:  когато имаме по-висока торова норма и по-голям брой растения, т.е. има интензивно производство – продуктът е Карикс; когато торовите норми са по-ниски или посевите са по-редки – да се приложи Карамба, каза  Цветан  Личев, Регионален търговски менидъжър на БАСФ България за регионите на Западна и Централна Северна България,  пред  земеделските производители на среща семинар в РИУ Правец, в началото на сезон 2020.

Препоръката  на експертите на БАСФ е срещу склеротиния да се приложи Пиктор,  в доза 50 мл/дка.

 Относно актуалните промоции за сезон 2020, посетете уеб сайта на БАСФ: www.agro.basf.com

(ПЗ)

Снимка: Фейсбук страница: BASF Решения в земеделието

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *