ЗАЩИТЕТЕ ПОТЕНЦИАЛА ЗА ДОБИВ ОТ РАПИЦАТА ОЩЕ ПРЕДИ ЗИМАТА С АКСЕЛЕРОН® ЕЛИТ!

By on 17.06.2020 0 226 Views

През сезон 2020г. на българския пазар ще бъдат предложени следните хибриди ДЕКАЛБ® рапица,  третирани с Акселерон®Елит: ДК ЕКСАЙТЕД, ДК ЕКСТАЙМ, ДК ЕКСЕПШЪН, ДК ЕКСПАНШЪН, ДК ИМПРЕШЪН CL и ДК ИМАРЕТ CL.

ДК ЕКСАЙТЕДНово поколение средноранен конвенционален хибрид с изключително висок добивен потенциал и стабилност на добива. Отличава се с бързо развитие през есента, което позволява гъвкавост по отношение на сеитбата, устойчивост на ниски температури, толерантност към жълта вироза и фома и много добро маслено съдържание.

ДК ЕКСТАЙМ – Хибрид с отлични агрономически характеристики и толерантност на ниски температури. Отличава се със средноранен цъфтеж, стабилност на добива и висок добивен потенциал. Хибрид, подходящ за отглеждане при нашия континентален климат.

ДК ЕКСЕПШЪН – Хибрид, отличаващ се със средноранен цъфтеж и бързо развитие през есента. Способността на хибрида да развива бързо кореновата си система и листната си маса дава възможност за гъвкавост при сеитбата, което от своя страна осигурява достатъчно добро развитие на растенията преди настъпване на зимата. Хибридът се характеризира и с висок добивен потенциал, и ефективно усвояване на азота.

ДК ЕКСПАНШЪН Среднокъсен хибрид, характеризиращ се с бързо развитие през есента и възможност за късна сеитба. Притежава отлична устойчивост на разпукване на шушулките, високо маслено съдържание и устойчивост на ниски зимни температури.

ДК ИМПРЕШЪН® CL – Среднокъсен Clearfield® хибрид с отлични агрономически характеристики. Отличава се с бързо развитие през есента, много добра толерантност на ниски температури, устойчивост на разпукване на шушулките и отлично маслено съдържание.

ДК ИМАРЕТ CLClearfield® хибрид с висок потенциал за добив. Характеризира се с толерантност към паразита Синя китка, толерантност към ниски температури през зимата, високо маслено съдържание и стабилност на добива. Устойчивостта на разпукване на шушулките дава допълнителна гъвкавост и спокойствие по отношение на жътвата.

 

За повече информация посетете www.dekalb.bgили се свържете с нашите регионални представители https://www.cropscience.bayer.bg/bg-BG/Consultation.aspx

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *