Съгласно новия План за добър растеж, Syngenta Group се ангажира да инвестира 2 милиарда долара в устойчиво селско стопанство до 2025 г.

By on 30.06.2020 0 162 Views

 Устойчивостта на селското стопанство е подложено на изпитание от COVID, което прави борбата срещу изменението на климата дори по-необходима от всякога, смятат от компанията

 Проучване на Ipsos MORI за Syngenta Group установи, че 72% от фермерите в САЩ, Франция, Китай, Бразилия, Индия и Африка имат сериозни притеснения относно въздействието на климатичните промени върху способността им да отглеждат храна през следващите пет години. Земеделските производители навсякъде също трябваше да се справят с несравним катаклизъм заради пандемията Covid-19.

В Европа 46% от фермерите казват, че допълнителният натиск на пандемията на коронавируса е оказал значително влияние върху техния бизнес, се казва в прессъобщение на Syngenta Group (BASEL, Швейцария – (БИЗНЕС WIRE), изпратено до специализираните медии, днес. Въпреки това, 53% са казали, че изменението на климата все още е непосредствен приоритет, а 63% са се съгласили, че изменението на климата ще има по-голямо влияние върху техния бизнес от Covid-19 през следващите пет години.

Syngenta Group стартира днес – 30 юни т. г., своя нов План за добър растеж, като поставя борбата срещу изменението на климата и загубата на биологично разнообразие в основата на възстановяването на селското стопанство от икономическите и социалните ефекти от ограниченията на Covid-19.

Новият план за добър растеж включва смели нови ангажименти за намаляване на въглеродния отпечатък в селското стопанство и за подпомагане на земеделските стопани да се справят с екстремните метеорологични модели, причинени от климатичните промени.

Ерик Фивалд, главен изпълнителен директор на Syngenta Group, заяви: „От момента на неговото стартиране принципите и приоритетите на Плана за добър растеж са дълбоко вградени в начина, по който правим бизнес в Syngenta. Планът беше, разбира се, само началото.

„Пандемията на коронавируса разкри крехкостта на екосистемата в селското стопанство. Подобно на пандемията, изменението на климата е неизбежна заплаха, която трябва да адресираме, преди да е станало твърде късно. Тъй като икономиката и селското стопанство започват да се възстановяват с постепенното облекчаване на ограниченията на Covid-19, трябва да подкрепим възстановяването на земеделските стопани, което поставя в основата на борбата срещу изменението на климата и загубата на биологично разнообразие. „

Проучването на Ipsos MORI за Syngenta Group е установило, че повече от четирима от петима анкетирани земеделски производители, смятат, че изменението на климата е повлияло поне на способността им да отглеждат храна, а повечето (59%) смятат, че намаляването на емисиите на парникови газове ще направи фермите им по-стабилни или конкурентни.

Днес Syngenta Group разкрива, че е постигнала или надвишила всички цели от първоначалния план за добър растеж, стартиран през 2013 г., включително връщането на повече от 14 милиона хектара земеделски земи обратно на ръба на деградацията и засилването на биоразнообразието върху повече от 8 милиона хектара земеделски земи.

Съгласно новия план за добър растеж, Syngenta Group се ангажира да инвестира 2 милиарда долара в устойчиво селско стопанство до 2025 г. и да предоставя по два технологични пробива на пазара всяка година. Конкретните ангажименти в новия план са разделени на четири области:

Ускорете иновациите за фермерите и природата

Стремете се към въглеродно неутрално земеделие

Помогнете на хората да бъдат в безопасност и здрави

Партньорство за въздействие

Това включва ангажимент да намали въглеродния интензитет на своите операции с 50% до 2030 г., за да подкрепи целите на Парижкото споразумение за изменението на климата. Ангажиментът на Syngenta е утвърден и одобрен от инициативата, основана на науката (SBTi). Syngenta Group също наскоро се присъедини към ангажимента на SBTi да предотврати глобалното повишаване на температурата от над 1,5 градуса.

Александра Бранд, главен директор по устойчиво развитие на Syngenta Group, заяви: „Когато говорим със земеделските производители, виждаме, че те са първите засегнати от изменението на климата и загубата на биологично разнообразие. Сега ограниченията на Covid също могат да имат дълготраен ефект върху хранителния и селското стопанство.

„Ето защо значителните нива на инвестиции в иновации, които виждате в новия План за добър растеж, са необходими за борба с изменението на климата и осигуряване на хранителна система, работеща в хармония с природата.“

Пример, който демонстрира дълбочината на ангажимента, поет от Syngenta Group, е обявяването на партньорство с мрежата Solidaridad. Целта му е да прилага устойчиви решения в мащаб, които дават възможност на селскостопанските общности да постигнат продоволствена сигурност в редица развиващи се региони. Един такъв проект е фокусиран върху кафето в Колумбия, което има за цел да помогне на малките стопани да увеличат доходите си с 25%, като се борят с бръмбара, който създава проблеми като вредител в кафеените плантации.

 Хеске Вербург, управляващ директор на Solidaridad Europe, казва: „Ние вярваме, че устойчивото селскостопанско производство трябва да бъде норма. Партньорството ни със Syngenta има за цел да подкрепи фермерите в развиващите се страни.

 Това прессъобщение разполага с мултимедия. Вижте пълното издание тук: https://www.businesswire.com/news/home/20200629005830/en/

 

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *