Syngenta Group придобива водеща компания за биологични продукти, Valagro

By on 06.10.2020 0 205 Views

БАЗЕЛ, Швейцария – (BUSINESS WIRE),06.10.2020, Прессъобщение

 Syngenta Group обявява придобиването на Valagro, водеща компания за биологични продукти, от своята бизнес единица Syngenta Crop Protection, съобщиха от пресслужбата на мултинационалната компания.

Инвестицията позиционира Syngenta Crop Protection като една от ключовите световни компании, готови да оформят бързо нарастващия пазар на биологични продукти, чийто размер ще бъде почти удвоен през следващите пет години. Valagro ще продължи да работи като независима марка на пазара в рамките на бизнеса на Syngenta Crop Protection, се казва още в съобщението.

Valagro е водещ на пазара производител на иновативни биологични продукти, с ~ 10% CAGR от 2009-2019 г. и приблизителни приходи от $ 175 млн. През 2019 г. С 40-годишен опит, той предлага на своите клиенти цялостно портфолио от култури в Biologicals с водеща позиция на пазара в областта на биостимулантите и специалните хранителни вещества. Със седалище в Атеса, Италия, Valagro обслужва клиенти по целия свят със силно присъствие в Европа и Северна Америка, както и нарастващ отпечатък в Азия, включително Китай и LATAM. Valagro има над 700 служители, 13 дъщерни дружества и 8 производствени обекта по целия свят, с портфолио, подкрепено от най-добрите в класа си биологични научноизследователски и развойни дейности, възможности за производство и комерсиализация.

Това стратегическо придобиване дава възможност на Syngenta Crop Protection да изгради водещ в света бизнес с биологични продукти, се твърди в итформацията. Valagro има силна търговска и производствена репутация, както и водещ в индустрията технологичен и изследователски капацитет. Утвърденото портфолио на Valagro в областта на биостимулантите и специалните хранителни вещества ще допълни както настоящата гама от биостимуланти и биоконтроли на Syngenta Crop Protection, така и бъдещата гама от биологични решения. Биоконтролите и биостимулантите, естествени решения за вредители, контрол на болестите и подобряване на културите, са все по-важни за земеделските производители по света в усилията им за устойчиво земеделско производство.

Това придобиване е напълно в съответствие със стратегията на Syngenta Crop Protection за предоставяне на производителите на допълнителни допълнителни възможности за избор на продукти и технологии, за да могат ефективно и устойчиво да се грижат за своите култури, като управляват устойчивостта, подобряват здравето на почвата, намаляват остатъците в културите и отговарят на изискванията на потребителите, допълват от мултинационалната компания.

Финансовите условия на сделката не се оповестяват.

(ПЗ)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *