Екипът на АМАЛГЕРОЛ и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС Ви пожелава Весели празници!

By on 18.12.2020 0 143 Views

Настоящата 2020 година ни представи много предизвикателства начело с кризата от коронавирус и се очертава като по-слаба спрямо успешната за земеделието 2019 година. Основна причина е сушата в много райони на страната, включително в Добруджа и Югоизточна България. В тези трудни времена пред всеки земеделски производител стои предизвикателството как да увеличи добива и качеството на своята продукция като същевременно запази плодородието на почвата. Отговорът е един – употребата на уникалния по състав биостимулант АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, който действа едновременно на почвата, корените и  растенията.

През април месец бяха отчетени и минусови температури, което усложни допълнително ситуацията. Резултатите показаха как АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС се справя успешно със замръзването при овощни дървета и лозови насаждения. Сланата унищожава плодниците на цветните пъпки. Фермерите избегнаха тази ситуация чрез третирането с биостимуланта, който трансферира антиоксиданти в растението, с което подсилва механизма му за самозащита. Освен това продуктът стимулира хранителния метаболизъм на растенията за по-бърза регенерация и защитава реколтата.

 

През настоящата година АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС показа много добри резултати чрез повишаване на количеството и качеството на добива на слънчоглед и царевица. На база на дългогодишни опити, проведени в български институти и опита на земеделските производители, доверили се на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, наблюдаваме увеличение на маслеността при слънчоглед и на олеинова киселина при високоолеинови хибриди слънчоглед.

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС дава отлични резултати и при царевица като приложенията са едно или две в зависимост от технологията на земеделския производител. При засушаване през пролетта третирането с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС позволява на царевицата да се справи със стреса и да преодолее сушата с минимални повреди благодарение на антиоксидантите в състава на продукта. Чрез второто третиране царевицата понася по-добре засушаванията през юли и август и добивите са с 15-20%  по-високи. Дозата на приложение е 200 мл/дка.

Действието на биостимуланта беше безспорно доказано при ситуация на третиране на слънчоглед с грешен хербицид в региона на Свиленград. Фермер от региона на Свиленград заложи именно на Clearfield технология за толерантни хибриди слънчоглед. Поради допусната грешка площта от 300 дка е третирана с хербицид на база Трибенурон-метил активно вещество, който се използва за Експрес толерантни хибриди слънчоглед.

Повредите са силно изразени, но фермерът заложи на двукратно приложение на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС. Само 20 дни след първото третиране с биостимуланта резултатите са налице: листната маса се е увеличила, растенията са здрави и мощни, цветът на листата е маслено зелен и няма никакви следи от пожълтяване и стрес.

През 2020 представихме продукта в нова светлина чрез един пример, който показа ключовата роля на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС при борбата с плевелите при царевица. Резултатите от поле, третирано с  хербицид в комбинация с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, показват активно усвояване на хранителните вещества от почвата 10-15 пъти по-бързо спрямо нормални условия, защото употребата на биостимуланта увеличава многократно обема на корените. В следствие на това растенията на царевицата използват хранителните вещества и водата по-ефективно и увеличават размерите си, а плевелите усвояват по-активно хербицида, което води до по-бързото им загиване. Резултатите са изумителни – 48 часа след третирането се наблюдава видимо действие при плевелите, а след 4 дни те са почти изчезнали.

 

 

Ежегодното приложение на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС(поне 3 последователни години) води до намаляване на съпротивлението на почвата при обработването й, а това значително намалява разходната норма при обработка – спестяват се гориво, резервни части, труд и време. Повече информация по темата можете да откриете в следното видео:

https://www.youtube.com/watch?v=XWtVMM-dIAg

Управителят на фирмата вносител за България, Румъния и Молдова Меди Плюс Р ООД Мария Рангелова сподели множество позитивни отзиви от употребата на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС през настоящата годинаи увеличение на третираните площи спрямо изминалата 2019.

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНСе многофункционален, висококачествен природен биостимулант за листно приложение при зърнени, маслодайни, овощни и зеленчукови култури, лозя и други. Ненадминатото му действие е познато на много фермери в много страни по света.

След обобщение на постигнатите резултати през 2020 година екипът на АМАЛГЕРОЛ и АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС желае на Вас и близките Ви здраве, благополучие, успех в бизнеса, надеждни партньорства и богата реколта през новата 2021 година!

Можете да откриете видеото с Първия международен онлайн семинар на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС с много интересни теми на следния линк: https://www.mediplusr.com/webinar/

Василена Рангелова

Меди Плюс Р ООД

 

 

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *