Конгресът на Euroseeds ще се проведе от 18 до 20 октомври в Прага

By on 05.10.2021 0 148 Views

Euroseeds – европейската асоциация  на компаниите, които представляват интересите на семенния сектор в Европа, ще проведе своя конгрес от 18 до 20 октомври в гр. Прага, столицата на Чехия.

Програмата на конгреса вече е достъпна на сайта на организацията https://euroseeds.eu и включва следните теми: Обработка на семена; Критерии за устойчивост; Промени в законодателството за маркетинг на семена; Иновации в селекцията на растения; Растително здраве; Зелена сделка; Еквивалентност на семената на ЕС и търговски въпроси за трети страни; Органични продукти; Протеинов план; Земеделски запазени семена и колекция от роялти; Развитие в сертифицирането на семена; Проекти, финансирани от ЕС, в които участва Euroseeds.

Конгресът ще се проведе наживо, като са взети всички мерки за профилактика и ограничаване на пандемията Ковид 19, съобщават организаторите.

 За Euroseeds:

Euroseeds е гласът на европейския семенен сектор. Следователно ние представляваме интересите на тези, които работят в областта на изследванията, селекцията, производството и търговията със семена от селскостопански, градинарски и декоративни растителни видове.
Днес Euroseeds, с повече от 36 национални асоциации-членове от държави-членки на ЕС и извън него, представлява няколко хиляди бизнеса със семена, както и 67 директни членове на компании, включително свързани със семенарски индустрии.
 Мисията на Euroseeds е да се ангажира, от името на своите членове, с всички съответни институции, вземащи решения в Европа, за да представлява техните интереси и да допринася за: справедливо и пропорционално регулиране на европейския семенен сектор;

свобода на избор на клиентите (фермери, производители, промишленост, потребители) при доставката на семена в резултат на иновативни, разнообразни технологии и методи на производство; ефективна защита на правата на интелектуална собственост, свързани с растения и семена.

 Асоциацията на семенарската индустрия в България е член на  Euroseeds.  В нея като пълноправни членове участват: Синджента България, Байер  България, Рапул България, КВС България, Лимагрейн Средна Европа,  Lidea и като асоцирани членове: Агредо, Пестицид, Белея Груп, Сортови семена Разград.

(ПЗ)

Снимка: https://euroseeds.eu/news/the-euroseeds-2021-congress-programme-is-now-available/

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *