Технологията PLINAZOLIN – нов стандарт в иновативния контрол на насекомите от Syngenta Crop Protection

By on 25.11.2021 0 145 Views

Технологията PLINAZOLIN® е запазена марка за нова активна съставка, която защитава здравето на растенията с изключителна ефективност при широк спектър от вредни вредители, които засягат ключовата култура. Това се казва в съобщението до медиите, в т.н. ч. praktichnozemedelie.com , изпратено е от офиса на Syngenta Crop Protection, базиран в БАЗЕЛ, Швейцария.

Тук поместваме информацията със съкращения. Ето какво още се съдържа в нея:

С нов начин на действие, технологията PLINAZOLIN® помага на производителите да управляват устойчиви и да работят за контрол на вредителите чрез целенасочени програми за пръскане

Производителите в Аржентина ще бъдат първи в света с достъп до този модерен инструмент, след регулаторно одобрения, който замества по-старите химии (б. р. – химически формули).

 Syngenta Crop Protection обявява технологията PLINAZOLIN® за нова и иновативна активна съставка с нов начин на действие (IRAC Group 30) за контрол на насекомите, която ще помогне на производителите да защитят своята култура от широк спектър от вредители.

Технологията PLINAZOLIN® предоставя нов стандарт за ефективност, особено срещу вредителите, тъй като тези продукти вече не могат да осигурят ефективен контрол. Тя осигурява ефективно действие в стратегиите за управление на резистентността и замества по-старите, по-малко ефективна химия. Стабилността на слънчевата светлина и устойчивостта на отмиване   от дъждовните  свойства на технологията PLINAZOLIN® позволява по-дълги интервали на прръскане и по-малко приложения, насочени към повишаване на производителността и качеството на реколтата.

 

„Стартиране на тази нова технология е резултат от нашия постоянен ангажимент за инвестиране в дългосрочно развитие на иновативни и ефективни решения, които подобряват производителността на културата по екологично устойчив и отговорен начин. Вълнуващото е, че производителите в Аржентина ще бъдат първите, които ще се използват“, каза Джон Пар, президент на Global Crop Protection в Syngenta. „Вредителите и болестите продължават да се развиват и да се запазят и променят в средата по-трудно за фермерите, за да отглеждат своята култура. Предоставянето на земеделските производители на най-съвременните и ефикасни решения за опазване на тяхната култура е точно това, което Syngenta Crop Protection представлява.”

 

Технологията PLINAZOLIN® ще осигурява безпрецедентен контрол на насекомите върху миризливки (видове растителни дървеници), акари, трипси, гъсеници, мухи и бръмбари. Т

Тя ще бъде комерсиализирана в повече от 40 страни и над 40 култури, включително соя, царевица, ориз, кафе, памук и широка гама от плодове и зеленчуци. Технологията има  също и потенциал да се използва в горското стопанство и професионални програми за борба с вредителите, както и за приложение за лечение на семена.

 

Технологията PLINAZOLIN® ще се продава под търговската марка VIRANTRA™ в Аржентина. Допълнителни регистрация ще продължи през следващите две до пет години.

 

Това прессъобщение включва мултимедия. Вижте пълната версия тук: https://www.businesswire.com/news/home/20211124005911/en/

За да научите повече, посетете www.syngenta.com

На снимката: Фермер в поле със соя (Снимка/източник: Business Wire)

 

Превод и адаптация: Практично земеделие

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *