СЕЛЕКЦИЯ И СЕМЕПРОИЗВОДСТВО – С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО – “SAATBAU LINZ”

By on 09.01.2022 0 144 Views

Динамичните климатични промени са предизвикателство пред  неуморното развитие на научно-техническия прогрес, но особено земеделието и селекцията са силно зависими от тях и трябва с бързи крачки да се адаптират и да намират ефективни решения за една успешна и все по-просперираща аграрна  индустрия.

 

SAATBAU LINZ работи усилено за нови перспективи в земеделското производство, инвестира в нови селекционни методи, базира се на изключително богата генна банка и модерна материално-техническа база не само в Австрия, но и в своите селекционни клонове в Европа и света. Винаги близо до производителите, SAATBAU LINZ се инспирира  и стимулира към усъвършенстване от техните нужди, препоръки, критики и успехи.

Австрийската селекция  е популярна в България от много години, но нейното утвърждаване и разпознаване в лицето на марката SAATBAU LINZсе осъществява с бързи темпове от няколко  години, благодарение на съвместната работа с ЛИДЕР КОНСУЛТИНГ – като постоянен партньор и представител в нашата страна, чрез близка връзка  с производителя, професионални технологични съвети, опитно дело и маркетинг.

Така ние от ЛИДЕР КОНСУЛТИНГ  се ангажираме да предлагаме на българския пазар най-доброто, генерирано от SAATBAU LINZкато селекция и семепроизводство, с оригинални семена  с доказан произход и тествани на българска почва.

В Австрия най-важната полска култура е ЦАРЕВИЦАТА. Затова и нашето внимание и нашите успехи в България, през последните години, са свързани до голяма степен с тази култура. SAATBAU LINZима нов бранд за голяма част от своите сортове – “KLIMAFIT” това са широкоадаптивни сортове, които имат голям  ареал на отглеждане. Отделно се работи по създаване на генетична линия за Южна Европа и успехът на този труд не закъснява.

В България марката SAATBAU LINZсе представлява от ЛИДЕР КОНСУЛТИНГ ЕООД. При нас може да намерите всички продукти на фирмата.

Особено богато е нашето портфолио на БОБОВИ КУЛТУРИ – зимни и пролетни сортове фуражен грах за зърно и грах за биомаса, фий, лупина, бакла, соя – много силна селекция, едно-и многогодишни детелини, звездан, люцерна.

Голяма популярност жънат нашите ЖИТНИ КУЛТУРИ – качествени  пшеници, зимен и пролетен ечемик, ръж за зърно и биомаса, тритикале, овес, лимец, спелта.

При СЛЪНЧОГЛЕДА можем да предложим всички технологии – както сулфотолерантни хибриди, клиърфийлд  и  клиърфийлд плюс технология, високоолеинови. Новите хибриди са високодобивни, с отлично фитосанитарно здраве и добра устойчивост на синя китка.

ЛИДЕР КОНСУЛТИНГ е първата и водещата  фирма в България, занимаваща се с МЕЖДИННИ КУЛТУРИ и тяхното приложение за поддържане и повишаване на  почвеното  плодородие. Междинните култури с марка SAATBAU LINZсе наложиха като еталон при въвеждането на новите зелени технологии и обгрижване на почвата с мисъл за нейното бъдеще.

ЛИДЕР КОНСУЛТИНГ е фирма за агрономическо консултиране и цялостно  управление на земеделското производство. Чрез множество публикации, презентации и видеоблог, както и чрез възможностите на съвременните социални мрежи, ние се стремим да сме близо до нашите партньори и клиенти, да бъдем проводници на полезна информация и да спомогнем за тяхното  проспериране.

 

Радваме се на успехите на всички наши клиенти, ръководещи  от най-малки до най-големи стопанства във всички кътчета на страната и пожелаваме една нова успешна реколтна година !

 На снимките: Големи опитни полета, на които се провеждат международни дни на  SAATBAU LINZ в Австрия.

На снимката долу:  Базата на селекционната компания  в Гайнберг, Австрия и група производители от България.

 

Б. р. – Статията е публикувана в бр. 1/януари 2022 г. на сп. „Практично земеделие”, кйто излиза от печат на 11.01.2022 г. В броя ще прочетете професионални препоръки за подхранване на пшеницата, ечемикът и рапицата с азот и хранене на културите с  макро- и микроелементи  през предстоящата вегетация. Автор на публикацията е инж.-агр. Евелина Маринова,  тел.: 0886 628775; e.marinova@leader-consulting.bg

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *