ФМС Агро България – По-добри предложения през 2022 година за защита на житните култури

By on 17.01.2022 0 144 Views

Освен двата нови хербицида при житни култури – Триофлекс™ LQM® и Трипали® ВГ за контрол на широколистни плевели,  ФМС Агро България предлага на българския пазар през 2022 г. обновено портфолио от продукти за житни, доказали се в практиката но водещи производители в страната. За контрол на широколистните плевели земеделците могат да се доверят и на  добре познатите и използвани хербициди Омнера® ОД, Хармони® Екстра и Рефай® Екстра.

За контрол на житните плевели, и през 2022 г., фирмата ще предлага Фокстрот™ 69 ЕВ. Фокстрот™ 69 ЕВ е най-продаваният противожитен хербицид на ФМС в страната, регистриран както при пшеница, така и при ечемик. Той е високоефективен и селективен хербицид за културата, като едновременно с това осигурява отличен контрол на едногодишните житни плевели. Продуктът има дълъг период на приложение и може да се използва без  ограничения в сеитбооборота.

ФОКСТРОТ™ 69 ЕВ контролира отлично едногодишни житни плевели, като проблемния за много региони в страната ни див овес, лисича опашка, полска класица, обикновена ветрушка, видове кощрява, видове просо и др. 

Най-висока ефикасност се постига, когато продуктът се прилага в доза 100 мл/дка, върху активно растящи плевели, които имат достатъчна биомаса за абсорбиране по време на приложението му. За постигане на максимален контрол на див овес, продуктът трябва да се прилага от фаза 3-ти лист до края на братене на плевела.

Чувствителността на житните култури към а.в. феноксапроп-П-етил е свързана със способността на растението да деактивира и разгражда хербицида до неактивни съединения. За осигуряване на максимална селективност при културното растение е задължително прибавянето на антидот.

Антидотът, съдържащ се във Фокстрот™ 69 ЕВ, гарантира отлична селективност за културата във всички значими фази на приложение.

И през 2022 година ФМС Агро България ще предлага фунгицидите Херкулес™ 125 СК, Бариба ™ 250 СК и Риза™ 25 ЕВ.

ХЕРКУЛЕС™ 125 СК  е фунгицид с пълно системно действие за контрол на най-важните болести при житни култури (пшеница, ечемик и овес), овощни, лозя, ягоди, домати, патладжан и пипер.

Триазолов продукт, който отлично контролира икономически важни болести по зимните зърнено-житни култури – пшеница и ечемик: брашнеста мана и видовете ръжди (вкл. кафява и жълта ръжда) в доза 100 мл/дка. Придвижва се много бързо към точките на растежа и стопира разпространението на инфекцията и в новия прираст.

Херкулес™ 125 СК има бързо инициално действие и дълго последействие. Придвижва се бързо акропетално по проводящите съдове на растението, като гарантира отлично предпазно и лечебно действие.

БАРИБА ™ 250 СК е системен стробилуринов фунгицид (250 г/л азоксистробин) с предпазно, лечебно и изкореняващо действие срещу ръжди, брашнеста мана и ран листен пригор в житните култури. Бариба™ 250 СК е системен фунгицид с широк спектър и предпазно, лечебно и изкореняващо действие. Продуктът се абсорбира от растенията и се пренася в тях чрез проводящата тъкан, като така се избягва отмиването му след третиране и се предпазва развитата зелена растителна маса. Той активира физиологичните процеси в растението, увеличава неговата имунна защита и удължава вегетацията. 

РИЗА™ 25 ЕВ е триазолов фунгицид, един от най-използваните в световен мащаб при много култури, за контрол на широк спектър от заболявания. Риза™ 25 ЕВ е е с много добро защитно и лечебно, а в някои случаи и изкореняващо действие. Риза™ 25 ЕВ може да осигури надежден контрол обикновено до 3-4 седмици в зависимост от климатичните условия. Активното вещество прониква относително бавно, но постоянно. Това води до неговото равномерно разпределение в растението в течение на времето.

Повече информация: www.fmcagro.bg

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *