Новата топ генетика FieldShield DEKALB® при царевица е изключително гъвкава при климатичен стрес

By on 20.01.2022 0 168 Views

Марина Бешовишка, Продуктов мениджър царевица и слънчоглед в Байер КропСайанс България (резюме от презентация пред участници в уебинара :„Земеделие от ново поколение“, организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите (декември, 2022 ) – б. а.) :

 – FieldShield  DEKALB® е портфолио от топ хибриди царевица, от които ще получите в благоприятни години най-високи резултати, и устойчиви и стабилни добиви при по-тежки условия. Това са продукти, които се характеризират с висока толерантност към климатичен стрес; добив над средния при неблагоприятни условия; а при интензивна среда – отличаващи се с най-високи резултати. Изключително пластични хибриди, които гарантират възвръщаемост на инвестицията. А в благоприятни условия гарантират максимална печалба.

М. Бешовишка последователно представи хибриди от генетиката FieldShield, включени в портфолиото на компанията за сезон 2022 и посочи техни основни характеристики. Два от тях: DKC4098 и DKC5092 вече са добре познати, каза експертът и продължи: – През изминалата кампания те показаха, че независимо от условията на отглеждане, температурния стрес и сушата, тяхната пластичност ги извежда като № 1 продукти за всякакви условия.

Другите два нови FieldShield хибрида – DKC4611 и DKC5016 ще бъдат за първи път на българския пазар през сезон 2022. Ще имаме възможността да ви предложим лимитирани количества от тях. 

Марина Бешовишка коментира, че всички производители на царевица имат възможност да се запознаят с резултатите от генетиката FieldShield на уебстраница на компанията: https://www.dekalb.bg/field-shield, където ще намерят и дигитална Google – карта с добиви само от България. Защото, когато правите избор на хибрид, обърна се тя към производителите, е важно той да е подходящ за локалните условия.

Повече информация за портофолио хибриди Декалб и експертен съвет за избор на продукт, производителите могат да получат от представителите на Байер за региона, посочи М. Бешовишка.

На снимката: Марина Бешовишка

Автор: Яна Брезовка

Б. р. – Пълният текст на презентацията може да прочетете в бр. 1/януари 2022 г. на списание „Практично земеделие”. Изданието е в разпространителската мрежа в цялата страна от 11. 01. 2022 г.

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *