Основно предимство, на новите сортове фъстъци на „Семенарска къща – Садово“ е краткия вегетационен период

By on 30.03.2022 0 252 Views

Фирмата предлага семена от сорт Лотос – с обратно изкупуване на реклотата

Основно предимство, на новите сортове на „Семенарска къща – Садово (СКС), пред американските, китайските и аржентинските сортове фъстъци е краткия вегетационен период – напълно подходящ за европейския климат.

Фъстъкопроизводството в България увеличава площта си ежегодно благодарение на подобрената конкурентна способност и наема при производството, висока добавена стойност. Той е отличен предшественик и осигурява значителна оценка при гледане на следващата култура. Фъстъците се подпомагат и като протеинова култура.

България е с най-голям потенциал за производство на фъстъците в Европа, като може да се удовлетворява напълно и да се изхранват на храна в България, и да се възползвате от дялове от европейския пазар на фъстъците. Тази цел може да се реализира с внедряването в индустриалното производство на нови високопродуктивни сортове с добри вкусови качества и използването на технологията, обезпечаващата конкурентна способност на българската продукция.

Важно място в технологията заема прибирането на реколтата. Двуфазното прибиране е вече напълно механизирано и това дава възможност за фъстиране да се отглежда на големи площи.

“Семенарска къща – Садово” е европейски лидер в селекцията на фъстъците и продължава позицията да поддържа тази своя, обогатявайки сортовата си листа с нови високодобивни сортове. Сортовете на “Семенарска къща – Садово” са високо интензивни, напълно подходящи за механизирано отглеждане и прибиране на реколтата.

“Семенарска къща – Садово” подава ръка на стопаните през тази година, като предлага за отглеждане тип Лотос, с обратно изкупуване на реколтата. Сортът е с къс вегетационен период, има висок доходен потенциал – 600-650 кг плодове от декар, отлична устойчивост на икономически важни заболявания. Лотос притежава малък и компактен храст, плодовете са прикрепени на здрави гинофори, което улеснява работата на прибиращата техника.

Стопаните, ще бъдат подкрепени от екип от специалисти по време на вегетацията на културата.

За контакти: 0887353393

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *