ФМС Агро България ще информира регулярно за летежа на царевичния стъблен пробивач и на нощенка

By on 22.05.2022 0 396 Views

Маргарита Петкова, Търговски представител на ФМС Агро България за Северозападна и Северна Централна България пред praktichnozemedelie.com:

-Тук, на специализираното изложение Бата Агро 22,  фирма ФМС Агро България представя растителнозащитните си технологии в пшеница, царевица и слънчоглед. Нашите клиенти могат да разгледат опитните парцелки, в които са приложени продуктите на фирмата (в рамките на демонстрационното поле) и да се информират за начина им на действие и ефектът от приложението им.

Специално внимание искам да обърна на  нашия, вече успешно наложил се, инсектицид – Кораген® 20 СК за контрол на неприятелите в царевица. И тъй като царевицата, в цялата страна, напредва в развитието си и много скоро ще премине във фаза 7-ми лист, важно е да се има предвид, че в тази фенофаза идва и нападението от царевичния стъблен пробивач.   

ФМС Агро България продължава своята пилотна програма с разполагане на феромонови уловки, предимно в Северна България и части от Южна България, Чрез тях ние проследяваме летежа на царевичния стъблен пробивач,  както и на нощенки. Фермерите, които се интересуват от нападението на тези два неприятеля, могат да получават актуална информация за нападението им на нашата Фейсбук страница (https://www.facebook.com/FMC.Agro.Bulgaria), тъй като ние ще информираме регулярно за плътността и летежа както на царевичния стъблен пробивач, така и на нощенка.

Нещо, което отличава Кораген от всички останали инсектициди, предлагани на пазара, е изключителната му селективност към полезната ентомофауна. Кораген не унищожава трихограма, ларви на калинка  и златоочица, които са естествен хищник на неприятелите  царевичен стъблен пробивач и видовете нощенка.

16-20 май, 2022 г., Специализирано изложение Бата Агро 22.

Щанд на ФМС Агро България и демонстрационни парцели с изведени опити с растителнозащитни решения и продукти на фирмата при полски култури.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *