От тази година UPL присъства на българския пазар и в сегмента семена за рапица, слънчоглед, царевица и сорго

By on 06.06.2022 0 733 Views

Георги Борисов, Търговски мениджър на UPL за България пред сп. „Практично земеделие” и praktichnozemedelie.com

-Г-н Борисов, намираме се на демонстрационното опитно поле на фирма UPL България, базирано на теренните площи на специализираното изложение Бата Агро 22, летище Стара Загора. Бихте ли ни информирали какви цели си поставя фирмата ви, участвайки в събитието, и какво показвате на земеделските производители тук?


-Фирма UPL България за първи път, т. г., участва в специализираното изложение Бата Агро 22. Целта на нашето участие е да представим пред земеделски производители пълна растителнозащитна технология в житни култури, както и цялостното обновено портфолио на UPL. И още нещо, което за някои от нашите клиенти е новина (макар други партньори да знаят), а именно – че от т.г. фирмата присъства на българския пазар и в сегмента семена. Предлагаме пълна гама от хибридни семена:
слънчоглед, обхващайки трите основни технологии – конвенционални хибриди, клиърфийлд хибриди и хибриди, устойчиви на трибенурон. Също така, в портфолиото ни при слънчогледите, предлагаме и високоолеинов клиърфийлд хибрид, и един уникален ултра високоолеинов хибрид слънчоглед, с изключително високо съдържаниена олеинова киселина. Обикновено този хибрид се използва или може да бъде използван като коректор на съдържанието на олеинова киселина, там, където не е достатъчна в партидите продукция за нуждите на преработвателната промишленост;
-предлагаме и три основни хибрида царевица – в ранната (250), средната (350) и средноранната група (400) по ФАО.
Интересен факт е, че предлагаме и семена от сорго – 3 хибрида. Хибридът Джъмбо Стар – може да бъде използван за биомаса и силаж; конвенционално сорго с червено зърно, и най-иновативния продукт като предложение е първото не само в България, но и световен мащаб – клиърфийлд сорго – т. е. сорго устойчиво на имазамокс. Тази година разполагахме от този продукт само с мострени количества, които са засети в различни части на страната, но за следващия сезон ще разполагаме със стокови семена (торби), които могат да бъдат засети от земеделци, проявили интерес към културата.


В нашето портфолио присъстват и два хибрида рапица, култура, която отново връща позабравената си слава. И двата хибрида са заложени, тук, в демонстрационните опитни парцелки на терена на Бата Агро, и земеделците могат да ги видят и да се информират за стопанските им качества и агрономически характеристики.

Следва продължение

Б. р. – Цялото интервю с акценти – пред прага на есенната сеитба на житни -пълна растителнозащитна технология в пшеница, с доказателства за ефикасността на продуктите, в т. ч. бонус-оферта – продукти за обеззаразяване от UPL – може да прочетете в бр. 6/юни 2022 г. на сп. „Практично земеделие“. Изданието излиза от печат на 09-06-2022 г.