РАПУЛ ГАРАНЦИЯ СУПЕР+ -супер изгодна комбинирана застраховка на рапица -тройна защита срещу суша, измръзване и градушка

By on 06.07.2022 0 281 Views

Тази година РАПУЛ България предоставя възможност на земеделските производители да застраховат своите рапични посеви чрез най-новото предложение за предстоящия сезон, а именно иновативната програма РАПУЛ ГАРАНЦИЯ СУПЕР+. При всяка заявена торба семена рапица Rapool Seed Power® или Rapool Seed Power® плюс инсектицид, участникът може да се възползва от комбинираната застрахователна защита срещу суша, измръзване и градушка. Заявки за семена, третирани с инсектицид, се приемат до 28.07.2022 г.
Програмата обхваща всички конвенционални и клиърфийлд хибриди включени в портофолиото на Рапул. Повече информация за всеки един хибрид може да откриете на официалния уебсайт на Рапул – https://www.rapool.bg/
Програмата РАПУЛ ГАРАНЦИЯ СУПЕР+ дава правото на комбинирана застрахователна защита срещу:

Непоникване на засетите семена поради СУША в периода 01.09 – 01.11.2022 г. – параметрично застраховане на база индекс, проследяване със сателит и мобилно приложение; обезщетението се изплаща веднага, след установяване на недостатъчно влага за поникване и развитие на растенията.
ИЗМРЪЗВАНЕ, което се отчита в периода 15.12.2022 – 25.03.2023 г. – обезщетението се изплаща на база физически оглед и при разваляне на посева и презасяване на полето с пролетни култури.
ГРАДУШКА в периода 01.04.2023 – 15.07.2023 г. – обезщетението се изплаща на база физически оглед и установяване на съответната щета.
При възникване, на което и да е от посочените застрахователни събития, включени в програмата, Участникът получава обратно заплатената от него сума за закупените семена.

Всеки участник в кампанията получава застрахователна полица за всеки един от рисковете, предмет на програмата, само при коректно попълнен ВАУЧЕР-ЗАЯВКА и подадена към съответния търговски представител на РАПУЛ или към офиса на РАПУЛ, на адрес: 1606 София, ул. „Доспат“ № 7, или изпратена на email адрес: office@rapool.bg, както и към съответния дистрибутор, от когото ще бъдат закупени семената.
Екипът на РАПУЛ е на раположение да даде допълнителнa информация относно застрахователната защита и да предложи най-добрите хибриди отговарящи на изискванията на всеки фермер.
Защото познаваме рапицата в детайли!