ЛИДЕР КОНСУЛТИНГ представя: Висококачествени и високодобивни пшеници от SAATBAU LINZ

By on 22.08.2022 0 478 Views

SAATBAU LINZ – австрийската селекционна и семенарска компания, е синоним за качество на зърното, качество на семената, качество на обслужването.
Това успя да докаже фирма ЛИДЕР КОНСУЛТИНГ в България като техен официален представител вече 7 години – с много опити, много консултации, статии, презентации и професионализъм.
SAATBAU LINZ винаги е работила с приоритет по селекцията на качествени и високо- качествени пшеници. В портфолиото ня Лидер Консултинг за есеснна сеитба 2022 има само една фуражна пшеница с примамливото име ТОНАЖ, което тя напълно оправдава. Масови хлебни пшеници като БАЛИТУС и ФАУНУС от 4-5 години са успешно на българските полета и дават не само стабилни добиви, но и много прилично стабилно хлебопекарно качество. През 2021 год. те бяха задминати от нов сорт – ШЕВИНЬОН, който в цялата страна реализира рекордни добиви и в момента заема внушителен дял в производствени полета.


Следващата стъпка и най-активно разработвано от SAATBAU LINZ направление са висококачествените високодобивни пшеници като АКТИВУС и особено АПЕКСУС, които се отличават с много висок глутен и падащи числа.

Към тях спада и АУРЕЛИУС, който от трите вдига най-високо нивото на протеина, затова малко им отстъпва по добив, но пак е в регистъра на много високите добиви.
Австрийската селекция е най-позната в България със своите високопротеинови пшеници, за които отново има голямо търсене и се очакват рекордни цени. АЛБЕРТУС е нарицателно и емблема на тази селекция. Който се занимава с високопротеинови пшеници знае как да управлява тяхното качество. Те нямат много висок добивен потенциал, но пазарното възнаграждение компенсира това, а и те са подходящи и правят протеин често в региони, където масовите пшеници нямат особено високи добивни нива. Новото предложение 2022 се казва АЛИКАНТУС.
Предлагаме и зимна твърда пшеница, в България са познати вече имена като ЛУПИДУР и ДИАДУР, а от тази година и новата САНДУР. За първа година сме заложили твърди пшеници в цялата страна, не само в традиционните региони на отглеждане като Южна България, тъй като забелязахме, че новата селекция може да се районира и по-широко.
Допълнителна информация:
тел.: 0886 628775
e.marinova@leader-consulting.bg
http://www.leader-consulting.bg