Изложение в Нидерландия ще покаже иновациите за зеленчукопроизводителите

By on 05.09.2022 0 420 Views

Fields of Innovation ще се проведе в периода 27-29 септември 2022 г. и регистрацията е свободна за всички земеделци

Всяка голяма иновация започва от някъде. Именно към подобна промяна в земеделието се стреми Синджента. Един от основните проблеми, зад който компанията застава, е здравето на почвата. Тя е в основата на хранителната система и 95% от глобалните хранителни доставки се отглеждат в нея. Сега е моментът да защитим този уникален ресурс, така че бъдещите поколения да имат надежден достъп до храна. Всичко от оптимизирането на хранителните вещества до борбата с вредителите е от интерес за експертите. Те се стремят да подобрят устойчивостта, качеството и безопасността на селското стопанство с наука от световна класа и иновативни решения за култури.
Това нестихващо желание за подобрение е и идеята зад изложението Fields of Inovations, което ще се проведе в периода 27-29 септември 2022 г. в Гротеброек, Нидерландия.
На него ще бъдат представени култури, технологии и нововъзникващи възможности за производителите на зеленчуци. За пръв път тази година посетителите могат да открият най-съвременния Технологичен център за научноизследователска и развойна дейност на Синджента, биологични решения и нови начини за подобряване на здравето на почвата. Производителите могат да изпитат сортове от първа ръка и да научат повече за това как да отглеждат агрономически успешни култури. По този начин събитието помага на производителите да изберат най-доброто за своя бизнес въз основа на агрономически решения. Регистрацията за изложението е безплатна и вече е отворена, като всеки, за който представлява интерес може да се запише.
На Fields of Inovations ще бъде показан още новоразработеният сензор EDAPHLOG, за да демонстрира здравето на почвата и цялостното разнообразие на екосистемите. Тази техника ще е от помощ при подобряването на почвената среда. С иновативната технология земеделците ще разполагат с широк спектър от информация, която да им помогне за запазването на почвеното здраве.
Освен това ще се разгледат и начините за постигане на генетичен напредък чрез селекция. Всяка година селекционерите на компанията изследват милиони различни варианти на сортове, за да намерят само най-добрите качества, които да представят. След като тези критични черти бъдат открити, те се интегрират в днешните модерни сортове.

Сред предложенията ще бъдат устойчиво на топлина и стрес и заострено зеле; първото заострено савойско зеле; лук, устойчив на брашнеста мана; карфиол с много дълъг цикъл на производство; превъзходни сортове тиквички; бейби салата с удължен срок на годност; нови сортове зелен фасул; нови вкусни, цветни хибриди на сладка царевица; устойчиви на мана сортове спанак; надградения от Fruit Logistica 2022 карфиол iStem.
Земеделските производители от България могат да присъстват на събитието напълно безплатно, като ще имат възможност да се докоснат до всички нови проекти, да задават въпроси и да предлагат идеи.
За онези, които нямат възможност да присъстват физически – събитието ще се предлага и във виртуален вариант, достъпен за всеки. За целта посетете: www.SyngentaVegetables.com

Можете да се регистрирате за Fields of Innovation тук:

https://www.syngentavegetables.com/landing/fields-innovation-2022