• Home
  • Растителна защита
  • торове
  • семена
  • <span class="bread-current bread-5973" title="Новите хибриди царевица FieldShield Dekalb®  от Байер – решение за управление на риска и максимални добиви при всякакви условия">Новите хибриди царевица FieldShield Dekalb®  от Байер – решение за управление на риска и максимални добиви при всякакви условия

Новите хибриди царевица FieldShield Dekalb®  от Байер – решение за управление на риска и максимални добиви при всякакви условия

By on 14.12.2022 0 470 Views

Ще ви представя част от нашите хибриди царевица и новите продукти в протфолиото ни, каза в началото на експозето си Радослав Михалев, Регионален мениджър за Североизточна България в Байер КропСайанс и поясни: – От миналата година предлагаме 25 хибрида царевица Декалб®, десет от които са нови. Но има 5 хибрида от тях, които се отличават съществено.

Това са именно хибридите от линията FieldShield Dekalb®.
FieldShield хибридите царевица са не само сухоустойчиви и издръжливи на високи температури и стрес, но те съчетават в себе си комплекс от фактори и агрономически характеристики, които ги правят много по-добри – надграждащи конкурентните хибриди и част от вече по-старата ни генетика.

FieldShield са най-пластичните хибриди. Изпитваме ги между две и три години. Това са хибриди, които оценяваме в условията на България по много показатели като сухоустойчивост, издръжливост на високи температури, хабитус, листна маса и др. Те са студоустойчиви – при тях не се наблюдава , т. нар. изчервеняване, което се явява при старата генетика в по-студени пролетни месеци. Селекцията на Байер върви в посока на малко по-ниски хибриди, с по-малка листна маса, с по-тънки стъбла, но същевременно с много здрави растения и устойчиви. Това е много важно, за да могат да издържат и на неблагоприятни условия – бури, ветрове и др. подобни.
FieldShield Dekalb® царевичните хибриди в нашето портфолио са пет: DKC5092, DKC5016, DKC4611 и от тази година – DKC4908 и DKC4098.
Избирайки FieldShield хибридите, вие, защитавате своя добив, и независимо от външните условия ще получите възможно най-добрите резултати. Само новата генетика не е достатъчно условие без хубави семена и семена, третирани с правилните продукти, отбеляза експертът и каза: През миналата година за първи път от Байер предложихме семена царевични хибриди, третирани с Acceleron® Elite на българския пазар. През 2023 г. – Acceleron® Elite третираните хибриди царевица ще бъдат още повече, поради големия интерес към тях

Acceleron® Elite са семена освен с фунгицид и биостимулант, но и с добавен инсектицид. Успяхме да наложим хибриди, третирани с Acceleron® Elite на 367 хил. декара само в България и в резултат имаме 342 доволни клиенти. И нула оплаквания.
От тези 342 доволни клиенти има и такива, които само пробваха Acceleron® Elite, но тази година заявяват такива семена за всичките си площи.
Какво съдържа в състава си Acceleron® Elite и защо да се доверите на иновативната технология на Байер – четете в бр. 1/януари 2023 г. на сп. „Практично земеделие“, който излиза от печат на 11 януари.

На снимката: Радослав Михалев

По темата работи: Яна Брезовска