Сезон’2023 – Байер КропСайанс стартира нова продуктова линия – хибриди слънчоглед Dekalb®

By on 13.01.2023 0 905 Views

От 2023 г., Байер КропСайанс стартира нова продуктова линия и ще предлага и слънчогледови хибриди Dekalb®, съобщи Радослав Михалев, Регионален мениджър за Североизточна България във фирмата по време на презентацията си на Националния агро семинар на НАЗ (гр. Пловдив, края на ноември 2022).

Изпитвахме няколко кандидат хибрида в опитни полета в страната, но от тях оставихме само два, които отговарят на нашите критерии, съобразени с условията в България, а именно: критериите на Декалб за добив и за доволни клиенти.

Първият хибрид е DK Хъдсън – ранен, устойчив на трибенурон метил (Технология: Expresse – б. р.); толерантен на всички раси на паразита синя китка. През миналата година показа изключително добри резултати. За изминалия сезон нямахме търговски количества семена от хибрида, но имахме достатъчно, които да раздадем на клиентите да го пробват при техните условия и то в различни райони на България. Резултатите са впечатляващи.

Вторият хибрид, който предлагаме за сезон 2023 е DK Еленис от технологията Clearfield® Plus. Продуктът е от нова генетика с висок потенциал за масленост; със сравнително ниско растение (около 150-160 см); изключително устойчив и пластичен; много добре реагира на засушаване. Клиентите получават от него много добри резултати.

Пробвайте слънчогледовите хибриди Декалб® на вашите полета и се убедете в изключително добрите резултати от тях, каза в заключение на презентацията си Радослав Михалев.

Милен Мльов, Регионален мениджър Централна Северна и Западна България в Байер КропСайанс, направи допълнения към характеристиките на слънчогледовия хибрид DK Хъдсън. Продуктът е ранен и притежава една изключително добра генетична устойчивост на системната форма на мана по слънчогледа, каза той. Това е нещото, което би следвало да имате предвид, когато избирате вашите слънчогледи, обърна се към земеделците експертът.

(ПЗ)