• Home
  • Растителна защита
  • торове
  • семена
  • <span class="bread-current bread-6375" title="Пъпешите IDEAL Melon™ със сребърен медалза иновации от Fruit Logistica 2023">Пъпешите IDEAL Melon™ със сребърен медалза иновации от Fruit Logistica 2023

Пъпешите IDEAL Melon™ със сребърен медал
за иновации от Fruit Logistica 2023

By on 27.02.2023 0 199 Views

Синджента спечели второ място за иновации на Fruit Logistica в Берлин за пъпешите си IDEAL Melon™. Това е четвъртият път, при който компанията се нарежда сред победителите през последното десетилетие
• Експерти демонстрираха различни технологии за домати, от устойчивост към вируса на кафявото набраздяване (ToBRFV), до роботика и изкуствен интелект в оранжерии
• За да поддържат високо качество през целия вегетационен период, транспортирането и съхранението, листните зеленчуци трябва да бъдат устойчиви на болести и наранявания при транспортиране. Синджента представи иновативно портфолио от салати SolidRib™ и Krispice™

Синджента беше отличена със сребърен медал в категорията за иновации на Fruit Logistica 2023 в Берлин за пъпешите IDEAL Melon™. Това престижно отличие признава високите постижения и иновациите в производството на плодове и зеленчуци. Сред номинираните бяха компании от цял свят.
„Развълнувани сме да бъдем носител на наградата за иновации на Fruit Logistica за 2023 г.“, каза Джереми Чабанис, ръководител в компанията за Европа, Африка и Близкия изток. „Беше страхотно да видя толкова много от нашите производители и клиенти от цял свят по време на това събитие и победата е чудесен начин да почетем учените, изследователите и производителите, които отглеждат и подобряват нашите продукти всяка година“, допълни той.
Какво представляват пъпешите IDEAL Melon™?
Пъпешите IDEAL Melon™, с патент Harvest Indicator Trait, разполагат с технология за промяна на цвета на кората, която показва ИДЕАЛНОТО време за прибиране на реколтата, ИДЕАЛНОТО време за транспортиране, ИДЕАЛНОТО време за складиране и ИДЕАЛНОТО време за консумация. Със страхотен вкус и аромат, производителите, спедиторите, търговците на дребно и потребителите ще харесат тези пъпеши.
„Знаем, че при предишните пъпеши с дълъг срок на годност имаше предизвикателства, които повлияха не само на производителите, но и на възприятията на потребителите за плодовете“, каза Бърни Хамел, ръководител в компанията за Америка. “С новите IDEAL Melon™ сортове пъпеши ние се справяме с тези предизвикателства, за да създадем сортове, които имат подобрен вкус, текстура и са по-устойчиви.”, подчерта той.
Технологията в пъпешите IDEAL Melon™ с характеристиката Harvest Indicator превръща корите от зелени в златисти. Това е лесен визуален индикатор за идеалното време за прибиране на реколтата, което означава, че производителите изпращат само узрели и готови за консумация пъпеши. По този начин клиентите могат да пазаруват с увереност, че продукцията, която купуват от магазина, ще бъде в своята зрялост и ще има добър вкус.
Синджента на изложението Fruit Logistica в Берлин


Синджента сподели разнообразни иновации и възможности с посетителите на изложението Fruit Logistica в Берлин. Наградата със сигурност беше връхната точка, но това не е единствената причина да очакваме с нетърпение какво ще ни предложи компанията през тази година и в бъдеще. Представените акценти включваха:
• Решения за вируса на кафявото набраздяване по плодовете на доматите (ToBRFV). Синджента беше първата компания, която обяви откритието и по-късно пусна домат с устойчивост на ToBRFV през 2020 г., като продължава да изследва нови начини на действие и разширяване на настоящите механизми за борба с вируса. На Fruit Logistica експертите по домати предоставиха на посетителите актуална информация за изследванията, съвети за намаляване на разпространението на вируса и отговаряха на въпроси.
• Технологии в Tomato Vision. Водещата оранжерия на Синджента в Масланд, Нидерландия, е домакин на научни опити върху домати и пипер. Изследователите са в крак с технологиите, като изпитват робот за прибиране на реколтата и два уникални експеримента с изкуствен интелект (AI). Посетителите на Fruit Logistica получиха поглед отвътре какво се случва в Tomato Vision и какво мислят учените за тези нови технологии.
• SolidRib™ и Krispice™ салати. Нуждата от висококачествена салата е от първостепенно значение за търговците на дребно, производителите и потребителите. Синджента защитава качеството с устойчивост на болести, месести листа, които могат да издържат на транспортиране и складиране. Експерти от SolidRib и Krispice присъстваха на Fruit Logistica, за да обяснят на посетителите защо тези салати са по-добри от останалите.
Всяка година Fruit Logistica посреща хиляди хора в Берлин, които се интересуват от производството на плодове и зеленчуци. Синджента беше домакин на лидери и производители от цял свят, които се интересуват от най-новите иновации в тази индустрия.

Научете повече за общото портфолио от зеленчуци и плодове на Синджента, като посетите:

https://www.syngenta.bg/zelenchukovi-semena

Екипът на Синджента в България и по света постоянно е в помощ на производителите както с качествени продукти, така и с експертни съвети и техническа помощ. За повече информация и връзка със Синджента България:

https://www.syngenta.bg/vegetable/ekip-zelenchukovi-semena