• Home
  • Технологии
  • Тимак Агро България и DJI предлагат на фермерите услуги с висока ефективност – маломерно пръскане с биостимулатори и торове чрез дрон

Тимак Агро България и DJI предлагат на фермерите услуги с висока ефективност – маломерно пръскане с биостимулатори и торове чрез дрон

By on 19.05.2023 0 333 Views

Важни събития ангажираха професионалния интерес на земеделските производители през май, т. г., с иновативния подход, който им предложиха Утвърдените на българския пазар компании: Тимак Агро България и DJI AGRAS Bulgaria ангажираха професионалния интерес на земеделските производители през май, т. г., с иновативния подход, който им предложиха В рамките на Национален TIMAC AGRAS ТУР 2023 се състояха демонстрации в реална среда – прецизно пръскане с иновативните биостимулатори на Тимак Агро със селскостопански дрон.
Репортер на сп. „Практично земеделие“ посети демонстрацията в землището на кв. Горно Езерово (11.05.2023 г.), гр. Бургас, с домакин Илия Проданов – новият председател на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България.

„Благодарим на нашите домакини – земеделските производители Янчо, Илия и Георги Проданови, както и на Ирена Йорданова, агроном – търговски консултант на Тимак Агро България за региони Бургас и Ямбол, за гостоприемството и за предоставените прекрасните условия – тук, на полетата с пшеница, кв. Горно Езерово – Бургас, в които да ви покажем ново партньорство – което тепърва ще виждате на пазара“, каза при откриване на събитието Милен Дребов, Маркетинг мениджър в Тимак Агро България (на заглавната снимка).
DJI AGRAS Bulgaria, предлага дронове, в т. ч. и за селскостопанския сектор, а ние, като фирма, която предлага биостимулатори и органо-минерални торове със защита, установихме партньорство с тях, за да предложим по-ефективна услуга на земеделските производители, каза още М. Дребов и продължи: – Партнираме си с колегите от DJI България, защото те предлагат най-добрите дронове за селското стопанство и днес ще разберете при демонстрацията какви са ползите от тях при приложението им. Част от преимуществата им са: по-малките количества работни разтвори, които се използват; възможност за пръскане при неблагоприятни климатични условия и също така – голямата ефективност на по-ниските дози на биостимулаторите, използвани при маломерното третиране. Именно затова, от двете фирми обединяваме нашите усилия, за да ви покажем резултатите от проектите, които разработваме, особено, ние от Тимак Агро България. Знаете, че в Аграрния университет – Пловдив, през последните 5 години непрекъснато изпитваме новите продукти, които предлагаме на българския пазар, а и вече утвърдените. Така че, винаги да предлагаме най-правилните продукти за непосредствената нужда на културата, за да се постигат и резултати. В последно време всички виждаме, че условията са много променливи. Редуват се дълги периоди на суша, после проливни дъждове, което се отразява на развитието на земеделската култура. И тук, този посев с пшеница, който днес ще пръскаме, явно показва това. Продължителната суша от есента и зимата се е отразила на развитието му. Благоприятното в случая е това, че на този посев е извършено предсеитбено торене с нашия органо-минерален тор DUOFERTIL Top 34, който съдържа патентът TOP PHOS®, защитаващ фосфора за много дълъг период. Състоянието на пшеницата, тук, показва неговото полезно действие в периоди на суша. Благодарение на органичната защита, фосфорът е защитен максимално бързо и това е повлияло благоприятно на храненето на културата, като очакванията са за много добър добив. Заради неблагоприятните условия, през пролетта, вече са извършени две пръскания с нашите биостимулатори.

Конкретно на това поле, е приложен SEACTIV® Vital, който е един много добър продукт, съдържащ, аминокиселини, микроелементи и допълнителни органични молекули. Те, от една страна, предпазват културата от неблагоприятни абиотични фактори, а от друга страна – подобряват храненето, за да получим един добър добив от полето. Разбира се, тази препоръка е направена от нашата колежка Ирена Йорданова. Винаги правим избор на продукт, който има значение за постигане на добри резултати. Затова, и аз, като маркетинг мениджър, винаги препоръчвам на колегите, на място, да направят едно добро обследване на полето, за да препоръчат най-подходящия продукт за постигане на добри резултати. Тимак Агро предлага на българския пазар разнообразни и иновативни продукти. Гранулираните ни продукти са органо-минерални торове с вградена защита, не само за фосфора, но и за всичко, което се съдържа в самите продукти. А по отношение на биостимулаторите, мога да заявя, че сме първата компания, която всъщност внедри на българския пазар този тип продукти и непрекъснато развиваме сегмента. Не случайно, от миналата година, анонсирахме и най-новия ни биостимулатор: ASTELIS, който е позициониран за зърнено-житни култури и дава отлични резултата във всички краища на страната. Предстои навлизането и на други нови продукти от ново поколение, много по-мощни и много по-ефективни от вече утвърдените на българския пазар. Така че, предстоят много интересни неща. Предстоят ни и много интересни срещи в други региони на страната, съвместно с партньорите ни от DJI AGRAS Bulgaria, защото дроновете им са най-новите и най-иновативните.
По темата работи: Яна Брезовска
Сп. „Практично земеделие“
На снимките: Демонстрации от събитието