• Home
  • Новини
  • АЗПБ ще подкрепи протестните действия в защита на агросектора
13.09.2023

АЗПБ ще подкрепи протестните действия в защита на агросектора

By praadmin 0 158 Views

Асоциацията на земеделските производители в България ще призове всички свои членове да се присъединят към протестните действия на своите колеги в цялата страната, съобщиха от там. „На извънредно заседание на Управителния съвет на АЗПБ се взе решение да бъдат подкрепени протестните действия на зърнопроизводителите в страната“, е заявил Венцислав Върбанов, председател на УС на АЗПБ, цитиран от информационния отдел на браншовата организация.
След решението на Комисията по икономическа политика и иновации към Народното събрание от вчерашния ден за отмяна на забраната за внос от Украйна, в страната се подготвя общонационален земеделски протест.
Решението, което ще вземат народните представители в пленарна зала, ще определи последващите действия на земеделските производители и това дали ще се стигне до ефективни протестни действия, се казва в съобщението на АЗПБ..
„Ако Българското Народно събрание вземе решение за безпрепятствено допускане на зърно и други селскостопански стоки от Украйна обрича на ликвидация собствените си земеделски производители“, е коментарът на В. Върбанов.

(ПЗ)