• Home
  • Новини
  • Българската аграрна камара настоява за повече средства за земеделските производители
31.01.2024

Българската аграрна камара настоява за повече средства за земеделските производители

By praadmin 0 125 Views

Предстои нова среща в края на тази седмица за допълнително обсъждане на финансовата рамка, предложена от финансовото и земеделското министерства

Запазване на миналогодишните нива (ставки) на т.н. „украинска“ помощ за секторите, които досега са получавали подпомагане по тази помощ (като например „Плодове и зеленчуци“, вкл. „Оранжерийно производство“, „Животновъдство и пчеларство“, „Лозарство“, „Картофопроизводство“ и „Тютюнопроизводство“) и осигуряване на допълнителни средства за сектор „Зърнопроизводство“ – тази позиция продължиха да отстояват на днешната среща (30.01.2024 г.) от Българската аграрна камара /БАК/ с министър- председателя акад. Николай Денков, министъра на земеделието Кирил Вътев и заместник-министъра на финансите г-н Клисурски. Това се казва в съобщение на БАК, публикувано на страницата на браншовата орграницация във Фейсбук.
Предложението за средства по украинската помощ, представено днес от страна на Министерство на земеделието и храните не удовлетворява исканията на БАК, поради което двете страни в преговорите се договориха до края на седмицата да получат преразглеждане на финансовото предложение от страна на изпълнителната власт, пише още в съобщението.По отношение на законодателните инициативи, предложени от БАК, се конкретизираха срокове за работа.
В допълнение се подчертава, че от камарата отново са заявили своята решителност да защитават под всякаква форма интересите на своите членове, при условие, че не бъдат удовлетворени техните искания.
(ПЗ)