14.02.2024

За Сезон’ 2024 – Байер предлага Пасифика® Експерт и Солигор® в пакет с хербцидите Хусар®Клас, Пума®Супер и Секатор® на много по-добри цени

By praadmin 0 224 Views

На 6. 02.2024 г., Байер КропСайанс България организира среща със земеделски производители от регион Хасково, където експертите запознаха участниците с решенията и новите продукти, които компанията ще предлага през новия сезон на българския агропазар.
Репортер на сп. „Практично земеделие“ и praktichnozemedelie.com се обърна с молба към Николай Черкезов, Регионален мениджър за Южна България в Байер КропСайанс (на заглавната снимка), да представи промоционалните оферти на компанията за есенници, предвид големите затруднения на зърнопроизводителите през тази година, предизвикани от поредици кризи: войната в Украйна; ниски борсови цени на продукцията; значително поскъпване на торове, препарати за растителна защита, енергоносители и др.

Ето какво беше любезен да сподели г-н Н. Черкезов за нашата аудитория:

От Байер България подкрепяме нашите партньори – българските фермери, в този труден за тях период, тъй като ние напълно разбираме, че през тази и миналата година реално има едно съчетание на ниски добиви и ниски изкупни цени на продукцията, което е голямо предизвикателство за земеделието. Тази наша съпричастност не е само на думи, а с конкретни действия като компания ще ги подкрепим на българския пазар.
Разбира се, най-важното нещо за фермерите е понижаване на производствените разходи. Какво ще им предложим ние – от Байер КропСайанс, в тази връзка: два ключови продукта за растителна защита – един хербицид и един фунгицид в зърнено-житни (есенници). Казвам ключови продукти, тъй като това са препарати без които е немислимо производство пшеница.
Конкретно, това са Пасифика® Екперт – хербицид срещу смесено заплевеляване в пшеница и фунгицидът Солигор® – ефикасен срещу всички вредонсни болести в зърнено–житни.
Пасифика® Експерт контролира едногодишни житни плевели и упорити такива като овсига и райграс, и също – широк спектър от широколистни плевели.
През 2024 година Пасифика® Експерт ще бъде на значително по-ниска цена, в сравнение с условията на които се предлагаше през 2023 г. Намаляването на цената ще се получи по два начина: първото условие е фермерът да закупи продуктът до 1-ви март, т. г. и количеството да бъде доставено в стопанството. Тогава той предоставя фактурата на регионалния представител на Байер, и съответно – ще му бъде доставено 10% безплатно количество от Пасифика® Експерт. Колкото по-рано бъде реализиран целия процес – толкова по-добре и по-бързо ще бъде доставено това безплатно количество от хербицида на фермера и ще може да влезе в употреба за третиране на посевите. От друга страна – имаме намаляване на доставната цена на Пасифика® Експерт в България – спрямо миналата година. Така че фермерът ще получи една по-добра цена от дистрибутора, спрямо условията от 2023 година.

Другият продукт, който предлагаме на фермерите при изключително атрактивни условия, е фунгицидът Солигор®. (И Пасифика® Експерт и Солигор® са разпознаваеми продукти от фермерите. Те са доказали високата си ефикасност в контрола на плевели и болести при есенниците в практиката).
Изгодните условия за фунгицида Солигор® са свързани в покупката му в пакет в съчетание с хербициди от Байер в есенници. Т. е., при покупка на Солигор® с някой от хербицидите Хусар® Клас, Пума® Супер и Секатор® – фермерът получава 10 % безплатно количество. Същото количество ще бъде доставено на фермера от представител на Байер след предоставяне на фактура за закупуване.

Яна Брезовска, Практично земеделие
Заглавна снимка: Агроинфо