27.02.2024

КВС България отличена с най-високата награда за иновации на АГРА 2024 – плакет и диплом за Дигитален асистент KWS MAIA

By praadmin 0 188 Views

Дигитален асистент KWS MAIA е първата в света система, базирана на изкуствен интелект. Тя е създадена от няколко български мечтатели в КВС България ЕООД. Компанията бе отличена с най-високата награда в Конкурса за иновации – плакет и диплом, за продукта, който представи на АГРА 2024.

Престижното отличие се присъжда в раздел „Машини, инвентар и технологии за растениевъдство“ от общата конкурсна програма. Тази година в конкурса за иновации участваха 35 фирми и 15 научни института с иновативни продукти, разработки и технологии. Те се състезаваха в десет категории.


Наградата беше връчена на г-н Петко Василев, Управител на КВС България ЕООД, на специална церемония по награждаването, състояла се на 22 февруари т. г. по време на мегафорума АГРА, ВИНАРИЯ И ФУДТЕХ 2024 (на снимката).
KWS MAIA, първият в света дигитален съветник в земеделието, базиран на изкуствен интелект, предлага специална комбинация от агрономическа експертиза и ноу-хау на KWS.
KWS MAIA е лесно за използване решение, достъпно на всички мобилни устройства чрез Viber! Дигиталната консултантска платформа подпомага земеделските стопани 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Използвайки KWS MAIA, земеделските стопани получават персонализиран надежден съветник, който им предоставя незабавни отговори по всяко време!
На заглавната снимка: Екип на КВС България с престижните отличия
(ПЗ)