МЕДИ плюс Р – с иновативни еко продукти за Сезон 2020 – запазващи растителното здраве и плодородието на почвата

By on 03.02.2020 0 197 Views

ØАМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС – „Продукт от Бъдещето”

Ø  Фирмата предлага Нутрибио N – нов пробиотик за растения, който намалява азотното торене с до 35% и увеличава реколтата с до 10%.

Надявам се, днешната среща да ви бъде полезна, обърна се към земеделските производители Мария Рангелова, Управител на Меди плюс Р ООД, към участници в семинар, организиран от фирмата през януари т. г., в комплекс „Империал”, гр. Пловдив.

 Фирма Меди плюс Р ООД – гр. Пловдив, е авторитетна и разпознаваема в земеделския сектор компания, с дългогодишен опит в областта на растителната защита и листните торове, които предлага повече от 20 години на българския агропазар.  Специализирана е в дистрибуцията, консултацията и разработването на редица продукти за растителна защита, листни торове и биостимуланти, предлагани у нас от водещи  мултинационални и европейски компании. Акцент в дейността на Меди плюс Р е предлагането на нови продукти, щадящи околната среда и продукти за биологично земеделие за всички култури. Чрез тях се запазва потенциала за висок добив на хибридите и сортовете, като се получава по-висока добавена стойност чрез качеството на продукцията.

 За нас, най-важно е това, което ще научите от презентацията на иновативните ни  продукти, да ви послужи в практиката, продължи М. Рангелова и припомни, че 2020 г. е обявена за „Година на Растителното здраве” от ФАО – Организацията по прехрана и земеделие към ООН.

 „Бих искала да подчертая, че фирма Меди плюс Р от няколко години, следвайки световните тенденции за опазване на природната среда,  свързани със здравето на растенията, внимателно подбира продуктите в портфолиото си, които предлага на българските фермери и производители”, каза тя и се аргументира: – Известно е, че от няколко години предлагаме АМАЛГЕРОЛ, а от 2019 г. и иновацията АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС – единственият органичен тор, действащ и на растенията и на почвата, и тук, на семинара, присъстват земеделци, които са го използвали и са убедени в качествата му: 100% органичен продукт; 100%  разтворим в околната среда; един чудесен биостимулант. В последните години фермерите се убедиха, че АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС няма аналог. Освен че е храна за растенията, той действа и върху почвата.  Внимателно подбрахме и листните торове, които да предложим на българските фермери. Искаме те да бъдат от производител, който е световен лидер в производството на листни торове и това е испанската фирма ТРЕЙДКОРП, допълни  М. Рангелова. Комбинацията от няколко листни тора на ТРЕЙДКОРП, които ние предлагаме, са подбрани по съдържание на микро- и макроелементи,  така че да осигуряват балансирано хранене при основните култури – пшеница, ечемик, царевица, слънчоглед по време на тяхната вегетация.

 Друг продукт,  който ще ви представим е Пуршейд, предназначен за защита от соларен стрес и  създаден изцяло на базата на естествени материали.

Проектиран с усъвършенствана технология, Пуршейд селективно отразява вредните UV и IR лъчения, като същевременно пропуска нужната за фотосинтеза светлина.

Формулацията  позволява лекота на приложение при всякакви култури. Включването на Пуршейд като част от стандартната програма за растителна защита помага на производителите да постигнат максимална възвръщаемост от всяко засадено растение.

Ще ви представим и Нутрибио N,  изцяло биологичен продукт, с широко приложение при всички култури. Прилага се на семена, повърхността на растенията или почвата и  стимулира растежа чрез увеличаване наличността на основни  хранителни елементи.

Защо решихме да го предлагаме на българските производители? В световен мащаб има тенденция за ограничаване на азотното торене.  Европейското законодателството предвижда минимизиране на влиянието на човека върху околната среда и увеличаване дела на Био земеделието.

Нутрибио N подобрява усвояването на азота от растенията и по този начин завишаване дозата на азотно торене на дка площ става ненужно и икономически неизгодно.

 В последвалите презентации, експертите на фирма Меди плюс Р ООД, с помощта на мултимедийни продукти, снимки и филми от практиката на земеделци, които вече са използвали посочените по-горе продукти, представиха агрономическите  им характеристики,  механизмът на действие и начинът им на приложение. Фермерите бяха запознати и с  впечатляващите резултати и анализите на водещи учени от Институт по генетични растителни ресурси (ИРГР) – гр. Садово, които  извеждат опити с презентираните продукти на фирмата в продължение на години. На семинара присъства представител на ИРГР – Садово, с който фермерите имаха възможност да обсъдят въпросите, които ги интересуват.

 На снимката: Екипът на Меди плюс Р – презентации, к-с „Империал”, гр. Пловдив 2020 г.от ляво надясно: Милена Стойкова (Търговски представител), Василена Рангелова (Маркетинг Мениджър), Мария Рангелова (Управител) и Димитър Йорданов (Търговски представител).

 По темата работи: Я. Брезовска

 (Б. р. – Презентациите за продуктите АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС и Нутрибио Nса публикувани в бр. 2/февруари 2020 г. на сп. „Практично земеделие”, който излиза от печат на 05. 02. 2020 г. Търсете на вестникарския пазар в цялата страна и с предимство по павилионите „Лафка”.)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *