ЗААТЕН УНИОН предлага хибриди слънчоглед по всички технологии с изключителен потенциал за добив

By on 13.03.2020 0 196 Views

Новата 2020 година отново очертава пред нас предизвикателства и изпитания. Сега ние, екипът на Рапул България, още по-убедени от всякога, Ви представяме портфолиото на Заатен Унион, което да Ви направи още по-успешни. Благодарение на непекъснатото развитие на селекцията, сега ще можете да използвате нови, по-добри хибриди, които да задоволят нуждите Ви в различни региони и при различни почвено-климатични условия. Можете да избирате измежду различни хибриди слънчоглед, позволяващи прилагането на абсолютно всички технологии на производство, които Ви предоставят различна сухо- и стресо-устойчивост, изключителен потенциал за добив на зърно и масло и отлична адаптивност. Отлични резултати в последните години в старната показа клиърфийлд хибридът ДРАЙВЪР CL – средно късен хибрид, с изключително високо съдържание на масло (до 51%), отличен начален старт, здрави, добре облистени растения и успешното производство при екстензивна технология – всичко това го прави предпочитан във всички региони на страната.  Не бива да забравяме и средно ранният СУБЕЛА CL, както и средно късният СУРИМИ CL, които вече се утвърдиха като предпочитани. МАРГАРЕТ CLP е новото ни предложение в клиърфийлд плюс сегмента, като за разлика от добре познатия СЪРПРАЙЗ CLP, това е средно късен хибрид от ново поколение за върхови добиви. МАРГАРЕТ  CLP е подходящ за отглеждане във всички региони на страната, поради високите си компенсационни способности и въз основа на нашите изследвания, препоръчваме спазването на по-ниска посевна норма – с около 10% по-малко от обичайната. Всички вече познавате нашият високоолеинов клиърфийлд хибрид СЪНТЕК ho CL, който е първенец в страната по добив на олеинова киселина и високо маслено съдържание, а изненадата тази година е в сулфо сегмента, където наред с МИРАНДА SU, Ви представяме и 2 нови хибрида – средно ранният АЛЕКСА SU и средно късният ДАВЕРО SU: високодобивни, адаптивни, с пълна устойчивост на мана.

Отбелязваме голямо развитие и в генетиката при царевицата, а Вие вече се убедихте, че хибридите ни са с изключително висок потенциал за добив и за поредна година се наредиха сред най-добрите в страната. Рекордни добиви отчетохме при добре познатите Ви вече ЮДОКА (ФАО 320), РЕПЛИК (ФАО 380) и ЕЛДАКАР (ФАО 420), а сега насочваме вниманието Ви към новите попълнения ПИАФ (ФАО 290), БАДИАНЕ (ФАО 360), ПИАТОВ (ФАО 400) и AS5M43 (FAO 450). И четирите хибрида се представят много добре в страната, всеки един се показа като рекордьор в групата си по ранозрелост, а бързото отдаване на влагата в края на вегетационния период ги прави ценни за всяко едно стопанство.  Интерес представлява новото ни попълнение AS 170 SILAZ – късен (ФАО 700) хибрид за силаж, който се характеризира с внушителна височина (до 4 м) и много на брой листа –12 над кочана, изкчително висок добив на зелена маса.  Кочанът е плътен, отделя влагата от зърната много бавно, като удължава оптималното време за правене на силаж, с много големи зърна, повечето с мек ендосперм (подобен на брашно) поради което се смила лесно от животните.

И през тази година ще работим заедно с Вас, за да доведем производството до печаливши резултати, защото ние сме убедени, че да правиш земеделие в днешно време е не само призвание, но и изкуство, което ние успешно режисираме.

 Допълнителна информация: https://www.saaten-union.bg/index.cfm

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *