Лауда F1 от Синджента – сортът за пролетно производство на главесто зеле, сравним по ранозрелост с Формула 1

By on 06.11.2020 0 185 Views

В търсене на подходящ ранен сорт, Синджента Ви съветва да обърнете внимание на Лауда F1.

 

Това е най-новият хибрид пролетно зеле, като основното му конкурентоспособно качество е скоростта, с която пониква, развива и оправдава производствените очаквания за богата реколта. Скорост, която можем да сравним с Формула 1 в сферата на зеленчукопроизводството! При положени оптимални грижи с Лауда F1 ще бъдете на челни позиции в ранния пролетен сезон по добив на зеле. Вегетационният период на този революционен хибрид е едва 45-50 дена. Но бързината на растеж не е единственото качество, заради което си заслужава да тествате Лауда F1.

 

Вкусовите му характеристики са повече от задоволителни, а търговският вид – отлично издържан с овалните си правилно оформени глави и високо средно тегло. Хибридът се отличава и с изключителна устойчивост на замръзване. Последно, но не по важност, главестото зеле Лауда F1 е изправено, което улеснява прибирането на реколтата.

Какво трябва да знаем за ранното отглеждане на главесто зеле? – технологични препоръки на експертите на Синджента – четете в бр. 10/ноември 2020 г. на сп. „Практично земеделие”, който от 5-ти ноември е на вестникарския пазар

Вижте повече за Лауда F1 на www.syngenta.bg

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *