Новият биостимулатор РИЗОМАДЖИК на ФМС Агро – най-полезният продукт след периоди на стрес

By on 19.01.2022 0 173 Views

В обновеното и подобрено портфолоио 2022 на ФМС Агро България /два нови хербицида Триофлекс™ LQM® и Трипали® ВГ за контрол на широколистни плевели/, освен ефикасни и иновативни продукти  за растителна защита на житните култури, се предлагат и нови решения за справяне с абиотичния стрес.

През последните години българските производители се сблъскват и с други проблеми, които трябва да бъдат решени, а именно честата липса на почвена влага или в други случаи преовлажняване, както и честата  разлика в температурните амплитуди през деня и нощта.

При тези условия на термичен и/или воден стрес, най-полезният продукт в портфолиото на ФМС е новият биостимулатор РИЗОМАДЖИК, който помага на културните растения да се регенерират възможно най-бързо след периоди на стрес и да укрепи естествената им система. 

През изминалата година, превърнал се в един от най-продаваните биостимулатори в много страни на Европа, Ризомаджик е специално формулиран за лесно приложение и в достъпна за усвояване от растенията форма. Добре балансираната му формулация спомага за засилване защитните механизми на растенията, които действат на клетъчно ниво и играят роля в регулирането на основните процеси. Благоприятният ефект на Ризомаджик се дължи на широката гама от съставки. Аминокиселините, танините, фукоиданът, ламинаринът, манитолът, алгинитът,  успешно облекчават  стреса в растителната клетка, причинен от различни фактори и комбинираното им присъствие води до допълнителен биологичен ефект.

При житни култури Ризомаджик се прилага в доза 150-200 мл/дка, от фаза 2-4 лист (BBCH 12-14) на растенията, 2-4 пъти през вегетационния период.

www.fmcagro.bg

Снимка: https://www.fmcagro.hu/Cheminova/web.nsf/Pub/rhizomagic.html

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *