Иновор® – Отличният избор за Т1 фунгицидно третиране за сезон 2022

By on 30.03.2022 0 196 Views

С настъпването на пролетта идва време и за избор на фунгицид в първо третиране.

Климатичните услови през последните години станаха изключително благоприятни за развитието на болести още от есента.  Минималните температури през изминалата есен в голяма си част бяха положителни, като в комбинация с преваляванията предоставиха перфектни условия за зараза и поява на симптоми на заболяване (основно септория и брашнеста мана) след поникване на младите житни растения. Ето защо е необходимо да се вземат мерки възможно по-скоро.

За справяне с тези проблеми и защита от болестите тази година екипът на Corteva Agriscience™  Ви представя  – Иновор®*.

Иновор®*съдържа две активни вещества  – пираклостробин и флуксапироксад. Тази фунгицидна комбинация със своето мощно предпазно действие защитава от проникването на патогените в тъканите на растенията; със своето  стопиращо действие  унищожава вече развитите спори и със своето лекуващо действие блокира развитието на гъбните патогении спира растежа на хифите, които вече са проникнали в растителните тъкани.

Уникалната комбинация на тези активни вещества допринася за:

•По-продължително предпазно действие и максимален период на защита

•Бързо абсорбиране след третиране

•Силен зелен физиологичен ефект 

•Здраво свързаване на фунгицида към третираната повърхност

•Транслоциране към нетретираните части и новия прираст

•Отлично решение както за първо, така и за второ третиране

След третирането върху листата се образуват миниатюрни депа, от които фунгицида се отделя бавно, което допринася за дълготрайна защита от патогени.

Иновор®*контролира безупречно видове септория,  видове ръжди, мрежести петна,  листен пригор, дрешлера,  брашнеста мана, като препоръките за доза на употреба са:  –  Т1 – 75 мл/дка и Т2 – 90  – 100 мл/дка. 

Иновор®* е най-удачно да се прилага превантивно в първо фунгицидно третиране Т1 на житните култури, като осигурява дълъг период на защита на културата от всички икономически важни болести, и то на добра цена.  Освен това допълнителният физиологичен ефект, който Иновор®* притежава,  подпомага културата да се справи с абиотичния стрес, който при суха пролет и големи температурни амплитуди затормозява културата в критични фази, когато се залагат генеративните органи и се формира бъдещия добив.

* Иновор™* е продукт и регистрирана търговска марка на BASF, дистрибутирана от Corteva Agriscience™

 

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *