От ФМС Агро: ПАКЕТ ИНТЕЙЛ ПЛЮС за отличен контрол на житни и широколистни плевели при царевица

By on 13.04.2022 0 263 Views

ФМС Агро България предлага на земеделските производители Пакет ИНТЕЙЛ ПЛЮС за отличен контрол на важните житни и широколистни плевели при царевица.

Пакет ИНТЕЙЛ ПЛЮС съдържа БОРДЪР™ 480 СК (мезотрион) и ИНТЕЙЛ™ 240 СК (никосулфурон) + безплатен прилепител Тренд® 90.

Пакет ИНТЕЙЛ ПЛЮС е комбинация от активни вещества от различни химични групи за по-добър контрол и борба с резистентността. 

Пакетът ИНТЕЙЛ ПЛЮС дава възможност за разделно третиране съобразно с индивидуалната ситуация на полето и има почвено действие за по-дълготраен контрол. ИНТЕЙЛ ПЛЮС включва прилепител, благодарение на който работният разтвор се задържа по-добре върху листната повърхност и се абсорбира по-бързо и изцяло. Двата продукта са с допълващо се действие и спомагат за подобряване на хербицидния ефект върху широк спектър важни при царевицата плевели.

БОРДЪР 480 СК е системен хербицид, който бързо се приема чрез листата, стъблата и корените и се разпределя в ксилема и флоема на плевелите. БОРДЪР 480 СК има листно действие, както и допълнително действие чрез приемане през корените. В контраст с типично листните хербициди, той може да контролира плевели, поникващи през дълъг период от време. 

БОРДЪР™ 480 СК осигурява надежден контрол на широк спектър от най-често срещаните широколистни плевели при царевица, както и частичен контрол на някои важни житни плевели. В комбинация с противожитното действие на ИНТЕЙЛ™ 240 СК, при правилно приложение, пакетът осигурява пълен контрол на икономически важните плевели в царевицата.

БОРДЪР™ 480 СК може да прилага от 2-ри до 6-ти лист на царевицата, като хербицидът е високо селективен за царевичните култури. 

Вторият продукт в пакета е ИНТЕЙЛ™ 24 СК.  Интейл™ 24 СК е вегетационен, системен, високо селективен хербицид, който съдържа 240 гр./л никосулфурон. Използва се при царевица, за контрол на балур от коренища и семе, едногодишни житни и някои широколистни плевели. Интейл™ 24 СК се прилага в доза 21 мл/дка след поникването на плевелите във фаза 2 – 8 лист на царевицата.  Максимален ефект се получава, когато възможно най-голям брой житни плевели са поникнали и са в стадий от 2-ри лист до началото на братене, балурът от коренища или семе е висок 15-20 см, а широколистните плевели са във фаза 2-4 лист.  Необходим е достатъчен обем от вегетативна маса, която да поеме работния разтвор на хербицида. При прераснали плевели или при поява на резистентност дозата може да бъде завишена на 25 мл/дка. 

Използвайки Интейл™ 24 СК земеделските производители получават отличен контрол на икономически важни плевели при царевица, при използване на ниска доза на декар. Интейл™ 24 СК е подходящ за коригиращо третиране по време на вегетацията при недостатъчен ефект от използваните почвени хербициди поради засушаване, лоша обработка на почвата, или на места с висока плътност на балур от коренища;

Високата концентрация на активно вещество гарантира бърз прием от плевелите и незабавно стопиране на растежа им и предпазване на културата от вторично заплевеляване. Интейл™ 24 СК има широк спектър на действие  и гъвкавост при приложението, като в допълнение е лесно смесим с разрешени противошироколистни вегетационни хербициди за разширяване на спектъра на действие.

За подобряване на хербицидния ефект в пакета е включен безплатно и прилепител Тренд® 90. 

Продуктовата листа на ФМС Агро България включва  листни торове, които отговарят на най-високи изисквания и които могат да бъдат използвани в технологична схема, в зависимост от вегетационния стадий на културата и /или нуждата й от конкретен елемент: Симакс, Ризомаджик, Фолиар Екстра и Мултипъл Про. 

Доверете се на продуктите на ФМС за постигане на чисти царевични полета и здрави и устойчиви растения. 

www.fmcagro.bg

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *