От 2023 г. – Байер КропСайанс стартира с нова продуктова линия – хибриди слънчоглед Dekalb® 

By on 01.06.2022 0 1123 Views

В рамките на Байер Агро Арена 22 – с. Свободен, Старозагорска област (27 май, т. г.), Николай Черкезов, Регионален Мениджър в Байер КропСайанс за Южна България обяви, че от 2023 г. фирмата стартира с нова продуктова линия на българския пазар – семена от хибриди слънчоглед от двете технологии – Експрес и Клиърфийлд.
На полето, Н. Черкезов представи опит със слъночгледов хибрид по технологията Експрес. Ето какво каза той: – Тук представяме хибрида Хъдсън от експрес-технологията, поради факта, че това е най-подходящият продукт за Южна България, за който в момента имаме наблюдения (но продължаваме да тестваме и други продукти) Кои са ключовите характеристики на слънчогледовия хибрид Хъдсън?
Първо – хибридът е ранен, с ранен цъфтеж и ранно прибиране. Срок на вегетация 100-105 дни. На следващото място характеристиката, която го прави много подходящ за Южна България – е висока устойчивост на стрес към високи температури и към засушаване. По отношение на болестите – много висок фитосанитарен пакет по отношение на ключовите болести като фома, ботритис, мана. Макар на много места в страната, т. г., да се наблюдава нападение от мана, тук, на това поле хибридът Хъдсън е с перфектна чистота от мана.
Притежава и висока устойчивост на паразита „синя китка” – раси от А до Е.
Гъстотата на посева, която препоръчваме за този продукт е 5800 – 6200 – 6300 растения на декар.
Това е официалната премиера, с която съобщаваме, че навлизаме в нов сегмент – семена от слънчогледови хибриди. Напролет, очаквайте да представим по-широка гама от хибриди и по двете технологии, обърна се към производителите Н. Черкезов.
(ПЗ)

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *