• Home
  • Технологии
  • Батъл® Делта – новият почвен хербицид от ФМС – неизменна част от контрола на смесеното заплевеляване при житните култури

Батъл® Делта – новият почвен хербицид от ФМС – неизменна част от контрола на смесеното заплевеляване при житните култури

By on 15.08.2022 0 770 Views

Клиентите, които го използваха тази година са изключително доволни.

Здравко Чернаков, Търговски представител на ФМС Агро България за Североизточна България (Разград, Русе, Търговище, Велико Търново, Габрово) (на заглавната снимка) – пред земеделските производители, посетили открития ден в землището на с. Дибич, обл. Шумен, в началото на юни, т. г.:

-Ще споделя с вас информация за това как действат, кога и в какви дози се прилагат новите продукти на ФМС Агро при житните култури, които ще предложим на пазара за предстоящата Есенна кампания 2022 г., която, надявам се, да бъде полезна за вас и за стопанствата ви. Ще видите и резултатите от приложената схема на растителна защита, тук – в посева, и ще можем заедно да ги коментираме, обърна се експертът към земеделците.

Продуктът Батъл® Делта – почвен хербицид, е новото предложение на ФМС за борба със смесено заплевеляване при житни култури. Дозата на приложение е 60 мл/дка. Регистриран е за употреба при пшеница, ечемик, ръж и тритикале. Прилага се като запечатка – след сеитба преди поникване на културата или ранно вегетационно – от 1-ви до 3-ти лист на културата.

.

Батъл® Делта е едно много добро решение за борба с трудните за контролиране житни плевели при есенно-житните култури, а именно: див овес, видове райграс, фаларис и овсига.

Също така, ефикасно контролира и ефимерните плевели, както и широк спектър широколистни. Приложен наесен, продуктът не позволява на чувствителните плевели да поникнат и да конкурират културата за хранителни вещества и вода още при старта й.
За постигане на най-добър ефект при контрола на житните плевели, препоръката е продуктът да се приложи след сеитба преди поникване.
Батъл® Делта се предлага на българския пазар от миналата година. Клиентите, които го използваха са изключително доволни. Продуктът се доказа, че е едно много добро решение за опазване на посевите от житни култури – чисти от плевели, и особено при ечемика. Защото досега, на пазара, при него – не се предлагаше подобно комплексно решение срещу смесено заплевеляване.

Експертът описа подробно приложената схема за растителна защита и поясни:
-За първо третиране, във фаза първо коляно, е приложена комбинацията от фунгициди на компанията: Бариба 250 СК в доза 80 мл/дка плюс Риза ™ 25 ЕВ – 50 мл/дка. Същата комбинация е приложена и за 2-ро третиране преди изкласяване – с цел справяне с най-важните икономически болести.

В заключение експертът обобщи: Както се вижда, ние от ФМС Агро България можем да сме полезни в стопанската ви дейност. Предлагаме пълна гама от продукти за справяне с проблемите при житни култури и за запазване на генетически заложения потенциал за добив в новите и актуални сортове.
За предстоящата след около месец сеитбена кампания на житни култури, бих искал да обърна внимание на земеделците с полета със смесено заплевеляване, да обърнат специално внимание на почвения хербицид Батъл® Делта. Същевременно искам да споделя, че производители, които приложиха продукта миналата есен в посевите си със житни, са изключително доволни от ефикасността му и още от сега (началото на юни – б. а.) заявяват количества при нашите дистрибутори.
Батъл® Делта на ФМС се доказа като неизменна част от контрола на смесеното заплевеляване при житни култури. Той е продукт от ново поколение, след всеки дъжд проявява реактивиращо действие на активното си вещество и така поддържа посевите чисти от плевели дълго време, което е от полза за културата и за продукцията от нея.

Автор: сп. „Практично земеделие“

Б. р. – Статията е авторска и е публикувана в бр. 8/август 2022 г. на сп. „Практично земеделие“. Изданието е на вестникарския пазар в цялата страна от 09. 08. 2022 г.