ADEPIDYN™ : фунгицид от ново поколение с по-добър, по-дълготраен контрол на болестите

By on 30.08.2022 0 334 Views

Syngenta Crop Protection получи регулаторно одобрение в Бразилия за технологията ADEPIDYN ® , следващото поколение широкоспектърен фунгицид с дълготраен контрол, докато първите продажби бяха регистрирани в Украйна, се казва в отчета на компанията за воторото полугодие на на 2022 година.
Какво представлява ADEPIDYN™ ?
ADEPIDYN™ (активната съставка в марката MIRAVIS™) е фунгицид от следващо поколение, базиран на уникална молекула, която прави точно това. Той е мощен, дълготраен и има ниска степен на приложение и замества много по-малко ефективни конвенционални продукти, съобщава https://www.syngenta.com/

ADEPIDYN™ е регистриран в страни от Америка, Азия и Африка, включително Аржентина , Австралия , Канада, Нова Зеландия и Съединените щати. Процесът на европейска (ЕС) регистрация в момента е в ход.
ADEPIDYN™ (търговска марка за активната съставка пидифлуметофен ) е революционен широкоспектърен фунгицид, който предоставя нов стандарт в дълготрайната защита на културите. Той принадлежи към нова химическа група, N-метокси-(фенил-етил)-пиразол-карбоксамид, считан за фунгицид от следващо поколение, поради уникалната си молекулна структура и свързаните с нея свойства, обясняват от Syngenta.
Той предпазва от редица болести по житните култури, като осигурява отлична ефективност срещу фузариоза и стъпаловидна промяна в контрола на петна по листата, включително Septoria . Той също така предпазва царевица, соя, фъстъци, зеленчуци, картофи, грозде, домати и овощни култури от редица патогени, включително петна по листата, брашнеста мана, Botrytis и Sclerotinia. Защитава лозата от брашнеста мана и Botrytis по десетрно и винено грозде.
Увеличава добивите дори при трудни условия на отглеждане и значително допринася за подобрената безопасност с ниските си количества на приложение.
ADEPIDYN™ прави културите по-ефективни, като осигурява отлична полска производителност, когато това е най-важно, благодарение на своята гъвкавост при трудни условия. Този уникален карбоксамид също така намалява нивото на замърсяване с микотоксини в пшеницата и ечемика, като значително допринася за подобрената безопасност на храните и фуражите.
(Илюстрация:https://www.syngenta.com )

Адаптация: ПЗ