• Home
  • Технологии
  • 2023 – ФМС – Фокус върху биопродукти, намаляване на въглеродните емисии и опазване на водите

2023 – ФМС – Фокус върху биопродукти, намаляване на въглеродните емисии и опазване на водите

By on 09.01.2023 0 400 Views

ФМС е глобална корпорация оперираща в сферата на земеделието, чиито основни цели са подпомагане на производството на храни, фуражи и горива, които да отговорят на нуждите на нарастващото население и непрестанно променящата се среда.
Модерните решения за защита на културите предлагани от ФМС – включително биологични продукти, листни торове и биостимуланти, програми и апликации за прецизно земеделие – позволяват на земеделските производители, консултанти и специалисти по управление на вредителите да се справят с най-трудните предизвикателства, като същевременно опазват околната среда.
С над 6 400 служители в повече от 100 държави по целия свят, ФМС се ангажира да открива нови активни вещества на хербициди, инсектициди и фунгициди, продуктови формули и да разработва новаторски технологии, които са щадящи за околната среда.
ЛИДЕР В УСТОЙЧИВОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ
През 2022 година Корпорацията ФМС е призната от CDP (златния стандарт за оценка на влиянието върху околната среда), като лидер в устойчивото земеделие, спечелвайки оценка А- за влияние върху климата и опазване на водите. Това постижение е резултат от амбициозните цели на ФМС и прозрачността на нейните действия при управлението на рисковете, свързани с климата.
„Развълнувани сме, че Корпорацията ФМС е призната от CDP за глобален лидер по отношение на мерките, които предприема за справяне с климатичните промени и опазването на водите“, каза Карън Тотланд, вицепрезидент на ФМС и главен директор – устойчиво развитие. „Продължихме да вдигаме летвата за устойчивост в нашата компания и постигането на оценка A- и в двете области потвърждава усилията на толкова много колеги по света. Достигането на нетни нулеви емисии на парникови газове до 2035 г. е основен приоритет за ФМС.“
През 2022 г. повече от 680 инвеститори с над $130 трилиона активи и 280 големи купувачи, с $6,4 трилиона предвидени разходи за обществени поръчки, поискаха екологични данни от различни компании чрез CDP. Отговориха рекордните над 18 700 компании в световен мащаб. Само 24% от химическите компании, които отговориха, достигат лидерско ниво (A/A-), като средният резултат за индустрията е B-.
НОВА НАПРЕДНАЛА ФЕРОМОННА ТЕХНОЛОГИЯ
Друг основен приоритет за компанията е предоставянето на иновативни и устойчиви решения за защита на културите. През 2022 година ФМС придоби БиоФеро, базирана в Дания компания за изследване и производство на феромони.


БиоФеро въвежда нов високоефективен процес на ферментация на дрождите за производство на феромони, като така постига значително намаляване на разходите и скъсен производствен процес в сравнение с традиционните методи за химически синтез, използвани от конкурентните компании. По-ниските разходи дават възможност за разширяване на пазара и навлизане и в сегмента на полските култури.
„Това придобиване потвърждава нашия дългосрочен ангажимент да инвестираме в биологични продукти и свързаните с тях технологии, разширявайки нашата продуктова листа от световна класа, като същевременно развиваме устойчиво земеделие“, каза Марк Дъглас, президент на ФМС и главен изпълнителен директор. БиоФеро е пионер в производството на феромони чрез уникален, високоефективен метод за биопреработка. Международното присъствие, лидерската позиция на пазара на висококачествени инсектициди, познанията за формулиране и опита в прилагането им предоставят значителни възможности за въвеждане на напреднала феромонна технология на повече земеделски пазари по света. Очакваме с нетърпение да добавим широката продуктова гама от феромони към нашата продуктова листа с биологични продукти и да приветстваме екипа на БиоФеро във ФМС.“
Феромоните могат да се използват в интегрирана програма за управление на вредителите, за да се контролира натрупването на популации от насекоми в полетата на земеделците чрез намаляване на общото снасяне на яйца от възрастни и намаляване на следващото поколение от целевата популация на насекоми. Феромоните не оказват влияние върху околната среда, насърчават биоразнообразието и не вредят на полезни видове като опрашителите, тъй като те са насочени точно към специфични неприятели.
BIOLOGICALS BY FMC
Основна цел на ФМС е да бъдем отговорен двигател на промени, прилагайки интегриран подход, където биологичните продукти вървят ръка за ръка със синтетиката.
Biologicals by FMC е основната марка за новото поколение биологични продукти на ФМС:
-Продукти, създадени да работят в комбинация със синтетиката за оптимална производителност и по-високи добиви
-Решения, създадени да гарантират устойчивост за поколения земеделски производители
-Продуктова листа, която работи за подобряване на здравето на почвата и биоразнообразието в земеделското стопанство и на полето
Биологичните продукти се характеризират с нов начин на действие и могат да бъдат отлично допълнение към съществуващата химия. Като готов продукт, резервоарна смес или като част от програма, биологичните продукти могат да бъдат устойчив инструмент за справяне с нарастващите нужди на земеделските производители и за справяне с резистентността, като същевременно помагат за удължаване на жизнения цикъл на синтетиката и опазване на околната среда. А когато се използват с платформите за прецизно и цифрово земеделие на ФМС, нашите комбинирани решения могат да подобрят защитата на културите и здравето на растенията през целия вегетационен период, което води до подобряване качеството и количеството на добива при прибиране на реколтата.

Доверете се на ФМС за защита на вашите култури и постигане на едно устойчиво и рентабилно земеделие.

Още за новите предложание на ФМС Агро България – Сезон 2023 – очаквайте в следващи публикации

https://www.fmcagro.bg

Б. р. – Статията е публикувана в бр. 1/януари 2023 г. на сп. „Практично земеделие“, който ще бъде по вестникарските павилиони в цялата стана от 11 януари, т. г.