03.04.2023

By praadmin 0 269 Views

Уникалният патент на Тимак Агро – SEACTIV в FERTILEADER – позволява на житните култури да се хранят нормално при стрес

Всички продукти от гамата листни биостимулатори FERTILEADER на Тимак Агро съдържат SEACTIV, за по-добро усвояване и мобилизация на хранителните вещества

Продуктите от гамата FERTILEADER са биостимулатори за листно приложение, които осигуряват оптимално хранене на Вашите посеви от житни култури и предлагат единствено по рода си решение за справяне с физиологичните проблеми на растенията.
SEACTIV – Физиологична помощ за растението:
SEACTIV е ексклузивна патентована формула на Тимак Агро. Всички продукти от гамата FERTILEADER съдържат този специален органичен комплекс и аминокиселини. SEACTIV идва в помощ на по-доброто усвояване и мобилизация на хранителните елементи, които са се оказали недостатъчни, за да подсигурят оптималното развитие на растението. Това често се наблюдава при растенията, когато температурните разлики през деня и нощта са големи. В този случай, SEACTIV реагира на клетъчно ниво, предпазвайки клетките на растенията от външен стрес. Дори и условията да не го позволяват (резки температурни амплитуди, суша или преовлажняване), растението продължава да се развива нормално, без прекъсване.
Причината се крие в един от най-мощните антистрес агенти ГЛИЦИН БЕТАИН, който е важна част от патентованата формула на SEACTIV. Наличен в достатъчни количества, ГЛИЦИН БЕТАИНЪТ позволява на растенията да преодоляват стресовите фактори и им позволява да се развиват, като действа стимулиращо върху осморегулацията, чрез поддържане в оптимални граници приема на вода и на хранителни елементи в растението.
Уникалното в комплекса SEACTIV се състои в системното действие на IPA (изопентенил аденин) молекула. Тя подсигурява приема и циркулацията на хранителни елементи в растителния организъм и оптимизира хранителния поток, което от своя страна е важно за наливането на зърното. Същевременно IPA предпазва молекулите на хлорофила от стареене, което допринася за по-продължителната фотосинтеза и вегетация при растенията. Това се явява гаранция за по-висок добив. В комбинация двете субстанции – IPA и ГЛИЦИН БЕТАИН – преминават през цялото растение, за да се натрупат в зоните на активен растеж (млади органи), които са напълно активни, като ги подсилват. В резултат получаваме мощни и здрави растения с висок добивен потенциал.
Продуктовата гама FERTILEADER включва 4 продукта, предназначени за приложение при пшеница и ечемик с доказано добри резултати. Техните ползи са многобройни, но по-долу са описани основните от тях.
С гамата биостимулатори за листно приложение FERTILEADER постигате отлични резултати при отглеждането на житни култури.

За допълнителна информация, дози и технология на употреба, моля да се свържете с Агроном-търговски консултант на Тимак Агро България за Вашия регион: https://www.timacagrobg.com/contacts

Б. р. – Как действат и кога се прилагат 4-те листни биостимулатори FERTILEADER – четете в следващата ни публикация.