19.09.2023

До 20 септември се приемат заявления за подпомагане по държавната помощ за газьола

By praadmin 0 143 Views

До 20 септември се приемат заявления за подпомагане по държавната помощ за газьола. Фермерите могат да подават документи в общинската служба по земеделие към Областната дирекция „Земеделие“ по постоянен адрес на физическите лица или едноличните търговци или по адрес на управление на юридическите лица, припомня пресслужбата на МЗХ.

Няма промяна в условията за кандидатстване спрямо предходната кампания по схемата за държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство”.

Бюджетът на помощта се определя със Закона за държавния бюджет и за 2023 г. е 100 млн. лева. Ставката на литър ще бъде определена на по-късен етап, на базата на бюджета и сбора от индивидуалните годишни квоти на земеделските стопани.

Документите по отношение на прилагането на схемата и образците, както и инструкция за попълването на описаните документи може да видите на следния линк:https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/darzhavni-pomoshti/otstapka-akciz-gaziol/?edit_off .

(ПЗ)