27.10.2023

Здравите и силни растения – гаранция за богата реколта!

By praadmin 0 182 Views

НИЕ, ЕКИПЪТ НА „ТИМАК АГРО”, ПРЕДЛАГАМЕ РЕШЕНИЕ ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ, ЗАЩОТО РАЗПОЛАГАМЕ С БОГАТ АРСЕНАЛ ОТ ТЕХНОЛОГИИ И ПАТЕНТОВАНИ ФОРМУЛАЦИИ”

„Вашите проблеми за нас са предизвикателство и възможност да покажем на практика нашата експертиза. В наше лице имате доверен партньор и съюзник в преодоляването на различните трудности“ – споделя Милен Дребов, маркетинг мениджър в иновативната торова компания (на заглавната снимка).

Тимак Агро България винаги се стреми да затвърди доверието на земеделските производители, предлагайки модерно и прецизно земеделие, водещо до подобряване на постигнатите резултати. Професионалните препоръки на експертите ни се базират както на задълбочените им познания на културите, така и на умението им да предложат точното решение в най-подходящия момент. И в това се състои основната ни мисия – да бъдем по-различна компания и да работим за запазване на почвеното плодородие, с помощта на продукти, които съдържат органични комплекси.

Тимак Агро – винаги с мисъл за вас, водени от грижа за природата!

Над 95% от портфолиото на Тимак Агро са органо-минерални торове и са одобрени за употреба по Екосхема 3 за запазване и насърчаване на зеленото торене. Тимак Агро България е част от френска компания – консорциумът Група Рулие, която над 64 г. предлага органо-минерални торове в цял свят. На българския пазар сме вече повече от 18 г.
Горди сме да предложим едно голямо портфолио от органо-минерални торове, зад които се крие огромен научен арсенал от научни работници, институти, университети. Нашата централа работи с над 500 университета и института в цял свят. И благодарение на това ноу-хау, разполагаме с тези органични комплекси и органика, която е внедрена във всички гами продукти от нашето портфолио.

Всяка една органика има по-специфично действие, насочена към предпазване на фосфора, независимо от почвените условия и рН на средата. Разполагаме и с комплекси за цялостна защита на всички внедрени в продуктите ни елементи. Именно това ги прави ефективни и резултатите от приложението им са впечатляващи.

Затова, винаги припомняме на земеделците да не пренебрегват храненето на културите, т.е. торенето. Защото, както и при хората, слабо нахранените растения са уязвими не само на атмосферните условия, но и на нападението от неприятелите. Ето защо, храненето, както всички други мероприятия на полето, е от изключителна важност. Ако се използват и правилните продукти могат да се гонят отлични резултати. В последно време наблюдаваме, че и климатичните условия тотално се променят с преобладаваща топла и суха зима и по-влажна и студена пролет.

Тимак Агро е може би единствената или от малкото компании, които влагат много средства за проучване на собствените продукти, тестването им при различни условия и култури, след което те се пускат на пазара. Дълги години работим с АУ – Пловдив и при опитите ни всички наши продукти показват една стабилност всяка година.

ТИМАК АГРО Е ПЪРВАТА КОМПАНИЯ (още през 1989 г.), КОЯТО ПРЕДЛАГА ПЪРВАТА ЛИНИЯ БИОСТИМУЛАТОРИ ЗА ПОЛСКИ КУЛТУРИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ.

Постепенно с годините всички продукти се разработват и надграждат ежегодно, като винаги се правят подобрения във формулациите и целта е новите биоситмулатори да бъдат адаптирани спрямо условията на полето. Говорим за биостимулаторите, защото реално те са бъдещето при тези несигурни агро-климатични условия.
При есенниците е важно да осигурим условия за дружно развитие, да се формира една добра и силна коренова система, която ще осигури оптималното хранене на културите. Това се отнася най-вече за есенното приложение на биостимулаторите.

При биостимулаторите портфолиото на Тимак Агро е най-богатото на пазара.

Като започнем от коренови биостимулатори в различни гами, продукти с различен и иновативен механизъм на действие и други, насочени в борбата със стресовите фактори. Повечето от продуктите се отличават с добро почвено влияние, като допълнително улесняват усвояването на хранителни елементи и по този начин се получава надграждане в усвояването на храната. Последната година започнахме да обновяваме нашето портфолио от биостимулатори и да предлагаме съвсем нови продукти.
Към днешна дата, от нашето портфолио можем да предложим 2 основни направления – едното е гамата FERTIACTYL®, доказали се биостимулатори, които вече повече от 15 г. се продават на родния пазар и са насочени към развитието на кореновата система, към натрупването на захари в корените и повишаване на толерантността към стрес на културите. FERTIACTYL® стимулира развитието и дейността на кореновите власинки и фотосинтетичната дейност на културите. Продуктите повишават усвояването на хранителните елементи и то в пъти. Органичните съставки оказват влияние директно върху физиологията на растенията.
В тази гама имаме няколко продукта, подходящи за есенниците, които се различават по състава си. Един от тях е FERTIACTYL Trium, съдържащ освен всички активни органични комплекси в своята формулация, вкл. хуминови и фулво киселини. Освен макроелементите, той включва и 2 ключови микроелемента, а именно цинк и манган, които оказват положително въздействие и върху братенето на житните през есента.
Този биостимулатор засилва толерантността на културите на ниски температури, а това е гаранция за успешно презимуване.

FERTIACTYL Starter е биостимулатор, който дава отлични резултати, особено при маслодайни култури. Той играе роля върху формирането на добра коренова шийка, а това е предпоставка за успешното презимуване на растенията. Това е органо-минерален тор, който може да се използва по Екосхема 3.

Биостимулаторите от ново поколение имат съвсем друг механизъм на действие и работят на няколко фронта, в сравнение с останалите. В тази насока впечатляващи резултати постигаме вече 3-та година с продукта ASTELIS 1, който е насочен предимно към зърнено-житните. Независимо от метеорологичните условия и особеностите на полето, продуктът винаги дава отлични резултати и много добро развитие на културата.
Новите продукти са внедрени в новата ни гама DNA, а това само по себи си означава засилено антистресово действие, надеждно хранене с подобрено усвояване на хранителните елементи и извличане на максималния генетичен потенциал за висок добивен резултат.

ASTELIS Е НАЙ-НОВОТО НИ РЕШЕНИЕ ЗА ЗЪРНЕНО-ЖИТНИ:

Уникален продукт с балансиран състав. Биостимулатор с иновативна формулация, с двойно действие – върху кореновата система и надземната част. Приложен при зърнено-житните той благоприятства образуването на повече листна маса и повече продуктивни братя, респективно и по-високи добиви.

В какво се състои разликата между ASTELIS и FERTIACTYL? ASTELIS е продукт от ново поколение, работещ на няколко фронта, по-детайлно навлиза в метаболизма на културата, действа в ранните етапи от вегетацията на пшеницата и директно влияе върху елементите на добива.

В продължение на 4 години наблюдаваме 40% по-мощна коренова система и над 20% продуктивно братене, с близо 33% повече листна маса и по-активна фотосинтеза, и не на последно място – по-добро усвояване на азота с близо 12%. ASTELIS е различният биостимулатор, работещ при различни метеорологични условия. Той е с много по-мощна защита по отношение на абиотичните стресови фактори.

Съдържанието на силиций му осигурява още една крачка пред FERTIACTYL. Силицият е елемент, който има силно въздействие върху повишаване на имунната система на културата, прави я по-устойчива на неприятели и на метеорологичните условия. .
Приложението на ASTELIS наесен в доза 200 мл/дка води до формиране на по-голяма дължина на класа още в ранните етапи на развитие.
ASTELIS ПОБЕЖДАВА БИОСТИМУЛАТОРИТЕ ОТ НАЙ-ВИСОК КЛАС!

В обобщение: биостимулаторите на Тимак Агро са работещи и са най-доброто решение при появата на проблем на полето. Но, силно препоръчваме предварителна консултация с нашите агроном-търговски консултанти. Те ще ви дадат най-точната информация в каква фаза да ги приложите, в каква доза и в кой момент от вегетацията.

За повече информация: www.timacagrobg.com