10.01.2024

РЕШЕНИЯ И ИНОВАЦИИ ОТ ФМС В БЪЛГАРИЯ

By praadmin 0 151 Views

ФМС е водеща компания в сферата на земеделието, предлагаща иновативни и устойчиви технологии за растителна защита. Компанията с над 130-годишна история продължава и днес да печели доверието на земеделските производители, помагайки им да увеличават своята производителност и приходи. С над 6000 служители в повече от 100 страни, ФМС подпомага усилията на местните производители да отговорят на нуждите на нарастващото население в условията на динамична и непрекъснато променяща се среда.

През 2024 г. ФМС Агро България ще продължи да предлага продукти в три основни направления: продукти за растителна защита, биостимуланти и дигитални решения.
В портфолиото на компанията за 2024 г. ще присъстват както добре познати и утвърдени продукти, така и нови качествени решения за растителна защита и биостимуланти:
Фокстрот® – хербицид за отличен контрол на див овес, лисича опашка, видове просо, кощрява, обикновена ветрушка и др. плевели в пшеница и ечемик.
Трипали® ВГново, универсално решение за надежден контрол на проблемни широколистни плевели в житни култури.
Триофлекс™ LQM® – хербицид с три активни вещества и два механизма на действие за контрол на широколистни плевели във всички житни култури.
Батъл® Делтанов почвен и ранновегетационен хербицид за есенно третиране на житни култури. Вече три години Батъл® Делта успешно доказва своите качества на пазара.
Експрес® 50 СГ – вегетационен хербицид за контрол на широколистни плевели при слънчогледови хибриди, толерантни на Експрес® 50 СГ.
Кораген® 20 СК – широкоспектърен инсектицид за контрол на гризещи неприятели. Кораген® 20 СК е решението от ФМС срещу неприятели в царевица.
Веримарк® 200 СКнов широкоспектърен инсектицид за контрол на широк спектър от гризещи и смучещи неприятели чрез системата за капково напояване, въведен на пазара през 2023г.
Листен тор Симак™ ОР – органичен тор с нова, патентована формулация, чиято активна съставка е от напълно естествен произход. Симак™ ОР е сертифициран за био земеделие и е подходящ за използване по еко схеми във връзка с изпълнението на стратегическия план за развитие. Продуктът е регистриран за употреба в житни, царевица, слънчоглед, рапица, зеленчукови, овощни култури и др.

Пълното портфолио на ФМС Агро България можете да намерите в продуктовия каталог на компанията за 2024 г.

През 2023 г. ФМС представи и новото си мобилно приложение – ARC™ FARM INTELLIGENCE. Това е първото мобилно приложение, което може да предвиди степента на нападение от неприятели с много висока точност. Чрез използване на прогнозно моделиране, базирано на данни в реално време от сензори, поставени в полетата, приложението позволява на земеделските производители да планират третирането където и когато е необходимо за по-устойчив и рентабилен контрол.
ARC™ FARM INTELLIGENCE е достъпно в Google Play и App Store.

На прага на новата 2024 г. ФМС Агро България пожелава на всички земеделски производители благополучие и добра реколта!