26.02.2024

От SAATEN UNION Romania SRL – хибриди царевица и слънчоглед, напълно отговарящи на изискванията на българските фермери

By praadmin 0 183 Views

Дългогодишният опит на селекционерите на SAATEN UNION в селекцията и семепроизводството на пролетни култури, както и нарастващите нужди от нови хибриди, адаптирани към специфичните климатични условия на Централна и Южна Европа са в основата на програмата за наука и развитие на компанията. В пролетна кампания 2024 SAATEN UNION Romania SRL предлага на българските фермери богато разнообразие от царевични и слънчогледови хибриди отговарящи на изискванията им.
При царевицата с отлични добиви за 2023 г. се отличиха СМ ВАВЕЛ ФАО 250, СПАРТАН ФАО 320, SUM 305 ФАО 370 и ДАРИУС ФАО 390, а новото попълнение ИЛИРКА ФАО 380 отбеляза рекорден добив от над 1 т/дка в района на Монтана.

ИЛИРКА ФАО 380

Тези хибриди се характеризират със силен начален старт, висока сухо- и студоустойчивост, както и отличен фитосанитарен статус. Отличават се с бързо освобождаване на влагата от зърното след узряване. Притежават висок продуктивен потенциал.
При слънчогледа имаме възможността да предложим на земеделските стопани хибриди в различни групи на зрялост и технологии на отглеждане. Kато създател на първият клиърфийлд хибрид, SAATEN UNION продължава добрите практики на селектиране на пластични и високодобивни хибриди слънчоглед в тази технология.

ВИКТОРИ CL

Освен вече добре познатите на земеделските стопани средно-ранни хибриди – ИНТЕГРАЛ CL и ВИКТОРИ CL, характеризиращи се с висока толерантност на ниски пролетни температури и мана, през пролетта на 2024 г. предлагаме и новото попълнение – ТОРЕАДОР CL, с генетична устойчивост на синя китка (А-Е). Друг нов представител е средно-късният СТЕЛАРИС CLP – нова елитна генетика с висока пластичност, отличен фитосанитарен статус, вкл. всички раси мана, синя китка (А-F) и забележителен продуктивен потенциал.
В технология – устойчиви на трибенурон-метил хибриди, освен добре познатите АЛЕКСА SU и НЕТА SU – с най-висок добив за 2023 г., в новото портфолио на компанията влизат два нови средно-ранни представителя – НЕСТОР SU и ДОЛОРИС SU, подходящи за широко райониране и интензивно отглеждане, с потенциал за високи и постоянни добиви.


Всички изброени по-горе продукти можете да намерите чрез търговската структура на нашият партньор за България – СУММИТ АГРО.
www.saaten-union.ro
0878 70 9321
www.sab.bg
02/962 49 01